Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / Porsche Tennis / WTA

La conferinţa de presă de după victoria din optimile de finală ale WTA Premier “Porsche Tennis Grand Prix”, Simona Halep a spus:

Setul decisiv a fost unul bun şi cred că am jucat inteligent. Am jucat aşa cum a trebuit s-o fac de la început, dar atunci am lovit plat şi n-am deschis unghiurile, acesta a fost şi motivul pentru care n-am reuşit să iau primul set. Apoi am schimbat tactica şi m-am simţit mult  mai bine.

Psihic sunt bine. Sincer, de când am venit aici dorm non-stop. Nu m-am antrenat prea mult, doar 45 de minute ieri şi 40 de minute azi. Dar când sunt proaspătă mental joc un tenis mai bun. Trebuie să mă obişnuiesc cu suprafaţa de aici, care este dură.

Sunt nerăbdătoare să joc alt meci, să fiu mai bună pe teren, dar asta nu va veni imediat. De aceea sper să n-o întâlnesc pe Siegemund iar, căci ar fi pentru al treilea an la rând. Dar poate că acum voi câştiga.

*

La interviul de pe teren, imediat după victorie, Simona a comentat partida:

A jucat excelent în primul set, este mereu o adversară foarte dificilă. Mi-am propus să ţin mingea cât mai mult în joc, să-i atac reverul. De asemenea, să greşesc mai puţin, căci la începutul setului 2, începusem să fac multe erori, dar apoi mi-am găsit ritmul şi am jucat punct cu punct.

Announcerul a admirat modul în care Simona îşi domină adversarele în momentele critice şi a întrebat-o dacă simte că este avantajată atunci când meciul este echilibrat, ea a răspuns:

Da, pe zgură, îmi propun să lungesc raliurile şi dacă ajungem în decisiv mă simt suficient de puternică şi încrezătoare că pot juca un tenis bun la final.
Nu mi-e frică să stau în partidă, de aceea îmi place zgura.

Legat de suprafaţa de joc:

Este foarte alunecoasă şi în primul set, la 3-3, am simţit o durere în muşchiul coapsei, deci mi-a fost greu în continuare, dar nu m-am mai gândit prea mult la accidentare şi am continuat să joc.

E greu pe acest teren, niciodată nu mi-am jucat cel mai bun tenis, dar dacă te obişnuieşti poţi să atingi un nivel bun.

Announcer-ul a conchis că la cum joacă, va mai disputa şi alte meciuri şi va fi nevoită să se obişnuiască.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.