Embed from Getty Images

Galerie: Casey, partenera ei, Amanda Judd şi cei doi copii ai lor, la diferite vârste
Credit Foto: Instagram

Casey Dellacqua şi-a anunţat astăzi retragerea din activitate printr-un mesaj audio postat pe reţelele de socializare (la sfârşitul ştirii):

Spun în mod oficial adio tenisului. A fost o călătorie fabuloasă şi distractivă. Am iubit fiecare clipă a ei, dar acum aştept cu nerăbdare următorul capitol al vieţii mele.

Jucătoarea australiană – născută la Perth şi rezidentă acum în Sydney – în vârstă de 33 de ani a câştigat de-a lungul carierei 7 titluri la dublu din 20 de finale disputate.

De asemenea, a reuşit să câştige un titlu de Mare Şlem la dublu mixt: Roland Garros 2011 (/ Scott Lipsky).

La dublu a jucat 7 finale de Mare Şlem – Roland Garros 2008 (/ Francesca Schiavone), ’15 şi ’17, US Open 2013, ’15 (Yaroslava Shvedova), Australian Open 2013, Wimbledon 2013 –  5 dintre ele alături de compatrioata ei, Ashleigh Barty, toate pierdute.

Cel mai bun clasament pe care l-a atins la dublu a fost locul 3 / 1 februarie 2016 şi la simplu, 26 WTA / 29 septembrie 2017.
În clasamentul WTA al probei dublu de luni, ea se clasa pe locul 9.

Motivul pentru care Casey a dorit să se retragă a fost acela de a petrece mult mai mult timp alături de copii, de familie.

Casey şi partenera ei, Amanda Judd au doi copii – născuţi de aceasta din urmă – un băiat, Blake Benjamin, născut în 2013 şi o fată Andie, născută în mai 2016.

Într-o declaraţie audio, Casey a spus printre altele că întrebată fiind ce moştenire doreşte să rămână în urma ei, a răspuns:

Nu vreau să rămân în amintirea oamenilor că am câştigat de trei ori Wimbledonul sau alte lucruri de felul acesta.
Ci că am fost o bună concurentă. Am fost amabilă cu echipa mea şi cu toată lumea.
Să fiu o persoană aşa cum m-au învăţat părinţii mei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.