Credit foto: miamiopen.com

John Isner a câştigat la 32 de ani  – va împlini 33 pe 26 aprilie – cel mai important titlu al carierei la ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú”!

În finala turneului:

John Isner (SUA, 14 ATP) [14] – Alexander Zverev (Germania, 5) [4] 6-7(4), 6-4, 6-4

Partida a durat 2h29′.
După un prim set în care părea că americanul nu este capabil să câştige astăzi, fiind crispat, emoţionat şi cu efect în joc o sumedenie de greşeli în special cu forehand-ul, el a reuşit ca în manşa a doua să se desprindă cu break în jocul 9, avantaj pe care şi l-a păstrat, în ciuda celor două oportunităţi pe care le-a avut Zverev de a egala în, de altfel, cel mai frumos game al meciului.
Dorinţa de a izbândi mai mare a lui Isner s-a arătat plenar în setul decisiv, în care a trecut peste cele 4 oportunităţi ratate de a câştiga pe serviciul adversarului la 2-2 şi a reuşit din nou break-ul în jocul 9.

O victorie a mentalului şi a ambiţiei – în ciuda unui joc cu destule greşeli – pentru John Isner, care a profitat şi de căderea psihică a germanului din finalul partidei, care a pulverizat o rachetă după ce şi-a pierdut serviciul.

Palmaresul lui arată acum astfel: 13 titluri câştigate, dintre care unul ATP Masters 1000 şi 12 ATP 250 Series.

Mâine, John Isner va ocupa un nou maxim al carierei în interiorul top 10 WTA: locul 9, în timp ce Alexander Zverev va urca pe locul 4.

Premiul financiar pentru câştigător este de  1.340.860 USD şi pentru finalist de 654.380 USD.

Galerie GIF/ videoclip (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.