Rafael Nadal şi-a adăugat astăzi a 15-a victorie consecutivă pe zgură – compuse din 38 de seturi câştigate şi niciunul pierdut – la turneul ATP 500 Series “Barcelona Open Banc Sabadell”, unde anul trecut câştiga cel de-al 10-lea titlu.

În partida din turul 2 (R32):

Rafael Nadal (1) [1] – Roberto Carballes Baena (Spania, 77) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h51′.
Liderul ATP a întâmpinat o opoziţie semnificativă din partea compatriotului lui, pe care l-a întâlnit astăzi pentru prima oară. Carballes a condus cu 2-0 în startul partidei, înainte ca Nadal să câştige următoarele două break-uri cu returul şi astfel să creeze diferenţa necesară pentru a câştiga prima manşă.
În setul doi Carballes a revenit şi a egalat de la 1-3, Rafa s-a distanţat 5-3, scor la care n-a reuşit să fructifice prima minge de meci cu returul.
A câştigat însă următorul joc, cu serviciul, la zero şi s-a calificat în optimile de finală.

Acolo unde nu se va repeta finala de la ATP Masters 1000 Monte Carlo, căci Kei Nishikori (Japonia, 22) [14] a abandonat după primul set al partidei cu Guillermo Garcia-Lopez (Spania, 69), pe care îl pierduse 3-6, din cauza unei accidentări la coapsă. Kei a spus ulterior că la încălzire simţise dureri în trei părţi diferite ale corpului, dar că cea de la coapsă a fost cea mai puternică şi s-a agravat în timpul partidei, împiedicându-l să se deplaseze.

 Mingea de meci de la Nadal – Carballes Baena:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.