Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / Womens Tennis Blog & sina.com

În drum spre Miami, team Halep s-a oprit în Las Vegas, unde conform Simonei (pe Instagram) au servit o cină tradiţonală americană: grătar şi macaroane cu brânză

Simona Halep a acordat ieri ultima conferinţă de presă la Indian Wells, după partida din semifinalele turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open”:

Întrebare: Cât de greu ţi-a fost?

Simona: Da, n-am simţit mingea deloc. Nu m-am putut concentra. Am fost în afara jocului astăzi.

Î.: Care a fost cauza?

Simona: Nu sunt obişnuită să joc atât de târziu. În orice caz, aici nu jucasem aşa de târziu. A fost o zi lungă, am aşteptat până să intru. Dar condiţiile au fost aceleaşi pentru amândouă, deci nu am fost pregătită.
Am greşit mult şi nu am jucat ce trebuia.

Î: Crezi că puteai să faci ceva diferit, astfel încât să fii pregătită?

Simona: Nu neapărat. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să fiu pregătită pentru partidă. Nu caut scuze, doar explic ce s-a întâmplat.

Î.: Care sunt provocările când joci atât de târziu şi aştepţi să se termine un meci lung?

Simona: Am încercat să fac lucrurile potrivite. Dar am pierdut astăzi. A fost mai bună, pregătită să joace şi să câştige partida. Eu nu am fost.

Î.: Lăsând la o parte ziua de astăzi, ai avut un parcurs foarte bun aici. Ce aspecte pozitive reţii?

Simona: Cel mai bun lucru este că am jucat semifinale, după săptămânile de absenţă, după o accidentare gravă, aşa că nu o să ponegresc acest turneu doar pentru această partidă. Este greu, desigur, dar mă voi dezbăra de această stare şi mâine este o zi nouă.

Î.: Este primul meci în acest an în care nu ai simţit mingea sau ţi s-a mai întâmplat?

Simona: Când am venit aici, nu am simţit-o în proporţie de 100%, pentru că nu mă antrenasem atât de mult înainte. Dar astăzi a fost diferit, poate şi din cauza vremii şi nu eram obişnuită.

Î.: Eşti mirată să vezi două jucătoare de 20 de ani în finala unui turneu atât de important?

Simona: Nu, căci Osaka este puternică şi joacă foarte bine – am jucat la Melbourne cu ea, deci ştiam că poate face un meci bun. De asemenea, Kasatkina joacă bine aici. O ajută şi faptul că roteşte foarte bine mingea, foloseşte topspin-ul. Aşa că ambele merită să fie în finală.

Î.: Nu că ai fi vârstnică acum, dar îţi aduci aminte, la 20 de ani ţi-era la fel de uşor să joci asemenea partide importante?

Simona: Da, cred că e mai uşor la început, pentru că nu ai presiune şi joci negândindu-te prea mult. Eşti în semifinale, ai 20 de ani. Am fost în situaţia asta şi am jucat bine partide importante. Dar asta nu e… aşa de relevant. Astăzi a fost mai bună ca mine.

Î.: Eşti foarte bună la citit servele. Azi a servit diferit?

Simona: Nu, mintea mea nu a fost pregătită să joace. Nu m-am putut concentra. Am jucat bine până la 3-4, dar apoi am dispărut, nu ştiu de ce, mi-am pierdut concentrarea.

Î.: Te-ai uitat la primul meci? Ce părere ai?

Simona: Au jucat foarte bine şi Venus nu a renunţat, ceea ce admir.
Vă mulţumesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.