Credit Foto: bnpparibasopen.com

La conferinţa de presă ce a urmat revenirii Serenei Williams în circuit după 404 zile, căci atâtea au trecut de la finala Australian Open 2017, ea a fost chestionată insistent de un ziarist despre lista dată publicităţii în 2016 de hackeri ruşi, care au spart baza de date WADA (Agenţia Mondială Antidoping) şi în care era pomenit şi numele ei, legat de T.U.E. (Excepţie pentru uz terapeutic).

Am relatat la vremea respectivă despre acest caz şi despre comunicatul lui Venus Williams, legat de subiect.

La conferinţa de presă de astăzi este vorba despre finala Roland Garros 2015, turneu pe care Serena l-a câştigat – după 4 victorii în 3 seturi – în ciuda problemor de sănătate, care au determinat-o să sară peste antrenamente şi conferinţe de presă.

Transcrierea dialogului de la conferinţa de presă (sursă Twitter Ben Rothenberg – care regretă că revenirea Serenei a fost umbrită de acesată întrebare ):

Întrebare: Serena, este o poveste mai veche, dar nu am avut ocazia să te întreb până acum. A fost o scurgere de informaţii a documentelor tale de la WADA, care arătau că ai primit o T.U.E antedatată, pentru prednisolone (un steorid, n.n.)…

Serena: Mmhmm.

Î.: …la Roland Garros 2015. Mă întreb dacă poţi să detaliezi puţin şi să povesteşti cum ai primit acea derogare şi de ce n-ai primit-o la timpul cuvenit…

Serena: “De ce nu am primit”… ce? Poţi să vorbeşti mai tare, ca să audă toată lumea că mă întrebi despre medicamentele mele?

Î.: De ce nu ai primit o T.U.E. la timp şi dacă ai fost testată pozitiv.

Serena: Nu am fost niciodată testată pozitiv. De fiecare dată am primit o T.U.E., aşa că ar trebui să verifici asta. De fapt…

Î: Da, ai primit un T.U.E., dar era antedatat.

Serena: Nu, nu, nu, nu. Nu eram capabilă să joc finala Roland Garros şi nu aş fi jucat-o dacă nu aveam o T.U.E, pentru că dacă îţi aduci aminte, în acel an am fost incredibil de bolnavă. Nici nu ştiu cum am câştigat acea partidă, dar am spus că pur şi simplu nu pot juca finala dacă nu primesc o T.U.E. pentru un decongestionant. Asta a fost tot.

Dar mereu am fost bucuroasă să răspund întrebărilor pe această temă şi am jucat 20 de ani şi mereu am fost foarte sinceră. Acesta este singurul lucru pe care îl preţuiesc, mai ales că am un copil. Nu voi putea s-o privesc în ochi şi să-i spun: “Mami a trişat” sau “Mami a fost iresponsabilă”.

Şi chiar înainte de copil am avut această atitudine. Am fost genul de jucătoare care a aceptat înfrângerea şi mi-am felicitat adversara la sfârşit, dar nu am încercat să-mi creez alte avantaje, pentru că nu sunt acea persoană şi nu voi niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.