Nicola Kuhn (18 ani) a profitat de wild card-ul primit de la organizatori şi a câştigat ieri prima partidă pe un tablou principal în circuitul ATP, la Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú”:

Credit Foto 2: atpworldtour.com

Nicola Kuhn (Spania, 211) [WC] – Darian King (Barbados, 172, 25 de ani) [Q] 7-6(4), 6-4 în 1h42′

Victorie preţioasă pentru tânărul Kuhn, căci Darian King este cel care juca finala ATP Challenger 150k Indian Wells acum 3 săptămâni, după ce trecea de Taylor Fritz în semifinale şi de Marius Copil în sferturi, iar în primul tur al calificărilor de aici îl elimina pe favoritul principal al acestora, Roberto Carballes Baena (Spania, 79).

Nicola Kuhn, care a împlinit 18 ani acum 3 zile este vicecampion la simplu şi campion la dublu la Roland Garros-ul Juniorilor în 2017 şi are deja un titlu în circuitul ATP Challenger în palmares: 127k Braunschweig 2017.

Acesta a fost doar al doilea meci pe care l-a jucat Kuhn pe un tablou principal ATP, după cel de la ATP 250 Series Shenzhen 2017.
Astfel, el devine cele mai tânăr jucător spaniol care reuşeşte această performanţă de la un anume Rafael Nadal (17 ani) care îl învingea pe Goran Ivanisvevic în primul tur al ATP International Series Estoril 2004.

Nicola este spaniol doar din 2016, căci înainte a jucat la juniori şi în circuitul ITF Futures pentru Germania, deşi este născut la Innsbruck, Austria. Tatăl lui este neamţ şi mama, rusoaică.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.