Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini din timpul partidei de asăzi

Astăzi, în prima semifinală disputată la WTA Premier “Dubai Duty Free Tennis Championships”:

Daria Kasatkina (Rusia, 24) – Garbiñe Muguruza (Spania, 3) [2] 3-6, 7-6(11), 6-1

Partida a durat 2h33′.
Muguruza a câştigat primul set datorită unicului break din jocul 7.
Manşa a doua a fost cea care a oferit tot spectacolul întâlnirii, niciuna din jucătoare nereuşind să se desprindă în pofida şanselor avute şi după ce lăsau pe rând impresia că stăpânesc situaţia. Până la 3-3 s-a câştigat cu serviciul, în continuare, până la 5-5 cu returul, dar după o ploaie de mingi de break ratate.
În tie-break, Kasatkina a avut mai întâi iniţiativa: două mingi de set ratate la 6-5 şi 7-6. A venit rândul Muguruzei să aibă 3 mingi de meci: la 8-7, 9-8 şi 10-9. După ce le-a salvat, Dasha a trecut din nou la ofensivă şi după încă o minge de set ratată, a concretizat-o pe a 4-a.
Decisivul a fost fără istorie, căci mentalul jucătoarei din Spania n-a putut trece peste eşecurile din setul 2, nivelul jocului ei a scăzut dramatic şi astfel a fost depăşită clar de tenacea rusoaică.

A prelevat jocul mai inteligent al Kasatkinei, mai elaborat, cu schimbări de ritm viclene şi cu o fantezie încântătoare.

Să ne reamintim că şi în optimile de finală, Daria salvase două mingi de meci la Konta.

Daria Kasatkina se califică astfel în cea de-a treia finală a carierei – toate la nivel Premier – după WTA Premier Charleston 2017 (câştigată) şi WTA Moscova 2017 (pierdută).

Cele 305 puncte dobândite pentru calificarea în finală – premiul financiar este de 347.060 USD – îi vor asigura de luni o nouă îmbunătăţire a clasamentului maxim, de data aceasta în interiorul top 20: ea este sigură acum că cel puţin va închide acel interval al clasamentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.