Credit Foto: abnamrowtt.nl

După două victorii la ATP 500 Series “ANB Amro World Tour Tournament”, care se dispută la Rotterdam, Roger Federer va juca astăzi în sferturile de finală, calificarea în ultimii 4, urmând să vină la pachet cu locul 1 ATP.
Roger are acum 9695 de puncte în clasamentul live, sporul pentru calificare în semifinale este de 90 de puncte, iar totalul astfel obţinut, 9785 de puncte, ar fi superior celui al actualului lider, Rafael Nadal – 9760 de puncte.

La Rotterdam, Roger Federer [1, WC] a trecut până acum de Ruben Bemelmans (116) [Q]: 6-1, 6-2 după 1h de joc şi ieri, de Philipp Kohlschreiber (41): 7-6(8), 7-5 după 1h41′ şi după ce în tie-break-ul primei manşe a salvat 2 mingi de set la 4-6. E adevărat că în timpul manşei ratase una la 6-5, pe serviciul neamţului.

Astăzi, de la ora 20.30 Maestro va evolua cu locul 1 ATP pe masă împotriva învinsului de săptămâna trecută a lui Marius Copil de la ATP 250 Series Sofia, Robin Haase (42). Palmaresul direct dintre cei doi este 2-0 în favoarea elveţianului.

O victorie a lui Roger (36 de ani împliniţi pe 8 august 2017) astăzi, i-ar aduce un nou record: acela de cel mai vârstnic lider ATP, deţinut acum de Andre Agassi, 33 de ani şi 131 zile.

Antrenorul care îl însoţea pe american la stabilirea recordului, pe 11 mai 2003, Darren Cahill, este resemnat deja cu pierderea recordului.
Într-o postare glumeaţă pe Twitter, actualul antrenor al Simonei a scris:

Mă bucur de (foarte probabil) ultima zi ca antrenor al celui mai vârstnic lider ATP. Al naibii Federer! Un lacom!
Ei bine… a fost un parcurs minunat şi o onoare, Andre Agassi.
Nu există jucător mai nimerit să-ţi bată recordul. Ia-l, Rog! Superbe 14 luni de tenis. Extraordinară carieră!


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.