Florin Mergea nu mai câştigase o partidă în circuitele GS / ATP din turul 2 (R32) la Wimbledon 2017. Perioadă tumultoasă pentru jucătorul nostru, cu un popas în circuitul ITF Futures, cu accidentări.

Astăzi a reuşit să întrerupă în sfârşit această serie nefastă, alături de veteranul Daniel Nestor în primul tur (R16) al turneului ATP 250 Series “Open 13 Provence”, care se dispută la Marsilia:

Florin Mergea (73 ATP la dublu) / Daniel Nestor (71) – Damir Dzumhur (Bosnia şi Herţegovina, 217) / Antonio Sancic (Croaţia, 64) 7-6(10), 6-4

Partida a durat 1h21′.
O primă manşă dramatică, deşi fără break-uri. Mergea / Nestor au ratat mai întâi două mingi de set la 5-4, pe serviciul adversarilor.
În tie-break au condus cu 6-4 şi 7-6, aşadar alte 3 mingi de set ratate, ca apoi să vină rândul adversarilor să aibă şansele lor: două mingi de set pentru Dzumhur / Sancic la 8-7 şi 9-8. “Ai noştri” au întors din nou, au mai ratat încă o minge de set la 10-9, pentru ca, în sfârşit, să o fructifice pe a 7-a.
În manşa a doua, Florin şi Daniel s-au distanţat la 4-1, datorită a două break-uri, unul dintre ele recuperat de adversari, dar asta a fost toată revenirea lor, chiar dacă Mergea / Nestor nu au putut închide la 5-3, când au avut prima minge de meci, ci doar în jocul următor, după alte două oportunităţi ratate.

Câte 45 de puncte ATP vor primi Florin şi Daniel pentru calificarea în sferturile de finală şi vor împărţi un premiu financiar în valoare de 5.700 €.

Adversarii lor din ultimii 8 vor fi învingătorii din partida Klaasen / Venus [1] – Fabbiano / Travaglia, care se va disputa mai târziu.
Partida din sferturi a perechii Mergea / Nestor se va disputa mâine şi va începe în jurul  orei 19.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.