Galerie
Îi mulţumesc pentru fotografii contului de Twitter WTA Romania

Ce partidă spectaculoasă a câştigat astăzi Monica Niculescu în optimile de finală (R16) ale turneului WTA International “Taiwan Open”!
Într-un final extrem de tensionat jucătoarea noastră a fost cea care a muncit mai mult şi şi-a păstrat mintea limpede.

Monica Niculescu (99 WTA) – Zarina Diyas (Kazahstan, 57) [6] 6-0, 1-6, 6-4

Partida a durat 2h1′.
Primele două seturi au fost adjudecate categoric de fiecare jucătoare, dar (şi) după destule ghemuri echilibrate, câte 3 în fiecare manşă jucându-se la avantaje.
În ultimul set, tensiunea care apăsa asupra amândurora a făcut ca 7 din cele 10 jocuri să se câştige cu returul. Până la 4-4 kazaha a fost cea care a avut mereu break în faţă, dar Monica a avut forţa să revină de fiecare dată.
Jocul crucial a fost la acel scor, paradoxal cel în care jucătoarea noastră şi-a făcut serviciul, căci în următorul Diyas – în plină criză de nervi – n-a mai rezistat presiunii şi şi-a pierdut serviciul la zero.
E adevărat că la această stare a ei a contribuit din plin şi Monica, autoarea unor puncte frumoase, câştigate în stilul ei, care pot doborî şi cel mai puternic mental din circuit.

Monica acumulează 60 de puncte WTA – care îi consolidează poziţia în interiorul top 100 WTA – şi va fi răsplătită cu un premiu financiar în valoare de 6.175 USD.
În ultimele 8, ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Sabine Lisicki (Germania, 246) – Nao Hibino (Japonia, 93), care se va disputa mai târziu.

Mingea de meci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.