Elena Rybakina

Surpriză mare în turul 2 (R28) la WTA Premier “St. Petersburg Ladies Trophy”:

Elena Rybakina (Rusia, 450 WTA, clasament maxim: 420 WTA / octombrie 2017, 18 ani) [Q] – Caroline Garcia (Franţa, 7) [3] 4-6, 7-6(6), 7-6(5)

Partida a durat 2h26′.
În primul set rusoaica a pornit mai bine cu un break în jocul 2, dar franţuzoaica a revenit şi a câştigat manşa.
Părea că istoria se va repeta în setul 2, în care Rybakina a condus tot cu 2-0 şi tot datorită unui break în jocul 2. Garcia a revenit şi acum cu două break-uri, dar şi-a pierdut serviciul la 5-4 şi în plus a ratat o minge de meci la 6-5 în tie-break, oferind astfel oportunitatea adversarei să egaleze situaţia pe tabelă.
În decisiv, tot cu două break-uri de fiecare parte s-a ajuns din nou la tie-break, unde tânăra Elena a sprintat de la 5 egal.
Ultimul punct a fost cu cântec, mingea Elenei a fost strigată afară, dar Garcia trimisese returul în fileu. Challenge-ul i-a dat dreptate rusoaicei, mingea fusese bună. Ea a primit punctul şi implicit meciul, în ciuda protestelor lui Garcia, care dorea rejucarea.

Fostă număr 3 în clasamentul combinat al junioarelor, Elena Rybakina, altă exponentă a şcolii ex-sovietice avea până la acest turneu trei finale în circutul ITF, categoria 15.000 USD, în 2015, ’16 şi ’17.

La WTA Premier St. Petersburg, ea a onorat wild card-ul primit în calificări şi a promovat după 3 victorii pe tabloul principal – primul al carierei în circuitul WTA –  unde a învins-o ieri în primul tur pe Timea Bacsinszky (Elveţia, 42): 6-4, 6-3 în 1h16′.

Acum, după primele două victorii WTA, Rybakina se clasează pe locul 268 în clasamentul live.

În sferturile de finală ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Julia Görges (Germania, 12) [5] – Roberta Vinci (Italia, 147) [Q], care se va juca mâine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.