Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei de astăzi

Chiar dacă Andy Murray nu a participat la Australian Open 2018, Marea Britanie va avea un reprezentant în această fază: pe Kyle Edmund a cărui performanţă de vârf la un turneu de Mare Şlem era până acum turul 4 (optimi de finală) – la US Open 2016.

Calificarea în semifinale îi va permite lui Edmund să-şi îmbunătăţească semnificativ cel mai bun clasament al carierei – 40 ATP / octombrie 2016. El se situează acum pe locul 26, poziţia fiindu-i contestată de Kei Nishikori – dacă va câştiga ATP Challenger 150k+H Newport Beach, unde participă în această săptămână – şi de unul dintre Hyeon Chung / Tennys Sandgren, dar doar dacă învingătorul din sfertul lor de finală va ajunge şi în finală.

Pe de altă parte, Grigor Dimitrov nu confirmă la primul turneu major, performanţa excepţională de la sfârşitul anului trecut, victoria la Turneul Final ATP şi nici nu-şi apără semifinala pe care o juca anul trecut aici cu Rafael Nadal.

În primul sfert de finală care s-a jucat pe jumătatea superioară a tabloului:

Kyle Edmund (Marea Britanie, 49 ATP, 23 de ani) – Grigor Dimitrov (Bulgaria, 3 ATP, 26 de ani) [3] 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Partida a durat 2h49′.
Câte un break a decis soarta primelor 3 seturi, iar cel de-al 4-lea, Dimitrov a reuşit să anihileze imediat primul break al lui Edmund (jocurile 5 şi 6), dar britanicul a mai câştigat încă o dată pe serviciul bulgarului în jocul 9 şi a încheiat partida cu o minge la care Grisha a cerut challenge şi a prelungit suspansul puţin, dar doar pentru a spori încărcătura emoţională a lui Kyle şi a celor din tabăra lui, aşa cum vedem în primele fotografii din slideshow şi în videoclipul:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.