Embed from Getty Images

Slideshow două imagini: Darren Cahill, un antrenor fericit

Mai întâi să precizăm că Simona Halep este prima jucătoare din Era Open (din 1969 încoace) care se califică în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce salvează mingi de meci în mai mult de una din cele 6 partide.

Imediat după semifinala câştigată ieri, Simona Halep a acordat şi obişnuitul interviu pentru Eurosport.

Ea a povestit despre punctul cu care Kerber a împiedicat-o să se distanţeze cu break la 4-3, din cauza unei mingi la limită, care pe moment a descumpănit-o, temă pe care a reluat-o ulterior la conferinţa de presă. Apoi explică de ce meciul a fost atât de echilibrat: pentru că amândouă au luptat pentru fiecare minge şi nu au făcut niciun pas înapoi.

În încheiere, Simona spune că, acum, la a 3-a finală este mai experimentată şi mai senină decât la predecedentele şi că va încerca să câştige fiecare minge în parte în meciul de mâine.

În studioul Eurosport, John McEnroe şi-a arătat şi el entuziasmul pentru desfăşurarea scrorului, dar şi pentru efortul fizic depus de ambele combatante, care după raliurile interminabile păreau că sunt gata să se prăbuşească, dar o luau imediat de la capăt. Legendarul McEnroe le acordă merite egale celor două jucătoare (videoclip la sfârşitul ştirii).

*

Darren Cahill, pe de altă parte, a trebuit să meargă imediat după meci în studiourile ESPN, unde trebuia să comenteze semifinala din turneul masculin.

Evident că a trebuit să povestească despre semifinala dramatică pe care o câştigase eleva lui. A mărturist că este golit emoţional după meci, a comentat în aceeaşi notă partida, adică omagiindu-le pe ambele jucătoare şi a precizat că a lucrat şi cu Angelique Kerber în cadrul programului Adidas.
Darren şi-a exprimat apoi mândria pentru modul în care eleva lui a reuşit să-şi croiască drumul spre finală, în ciuda accidentării.
Despre meciul cu Wozniacki concluzia antrenorului este aceeaşi cu cea a elevei lui: va trebui să lupte la fel ca ieri (videoclip la sfârşitul ştirii).

*

Şi pentru că veni vorba despre Adidas, o glumă de pe contul de Twitter al analistului Ben Rothenberg.
Simona poate de-acum intra în orice magazin Adidas şi spune:

Mare greşeală aţi făcut. Mare. Enormă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.