Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Să începem cu sfârşitul, adică cu modul în care şi-a încheiat Simona Halep seara, şi anume cu un răsfăţ: a savurat o îngheţată împreună cu membrii echipei:

Credit Foto: Instagram Story

Mai devreme, Simona acordase conferinţa de presă din postura de jucătoare calificată în sferturile de finală ale Australian Open 2018 (videoclip la sfârşitul ştirii, urmat de altul cu momentele importante ale partidei):

Întrebare: A fost un meci mai scurt, nu?

Simona: (râde) Da, a fost mult mai scurt. Am jucat mult mai bine şi sunt mulţumită că mi-am regăsit ritmul, pentru că nu e uşor să realizezi asta atunci când eşti obosit.
Dar am ştiut ce am de făcut şi am executat foarte bine.

Întrebare: Cum au fost cele 48 de ore ale tale de la meciul cu Davis, în ce priveşte recuperarea?

Simona: În prima zi a fost bine, dar azi noapte n-am dormit decât două ore – mă dureau toate cele – dar au fost două ore de somn perfect. M-am trezit proaspătă, m-am simţit bine. Glezna este încă umflată, dar nu mă mai gândesc la asta, căci am văzut că pot câştiga meciuri cu ea aşa. Probabil că m-am obişnuit cu durerea şi atunci dau 100% la fiecare punct, ceea ce azi mi-a reuşit mai mereu, deci este o problemă pe care pot s-o gestionez.

Întrebare: Ai spus că ai făcut ce trebuia să faci astăzi. Poţi să detaliezi?

Simona: Primul lucru bun pe care l-am făcut a fost să stau în fiecare schimb, pentru că ştiam că poate să revină. O făcuse şi la întâlniriea precedentă, după ce câştigasem primul set. Aşa că mi-am propus să iau conducerea în setul 2 ca să-i slăbesc rezistenţa fizică, dar şi pe cea mentală.
Legat de joc, am pus-o în mişcare, am încercat să greşesc cât mai puţin şi am împins-o înapoi interzicându-i astfel să domine jocul. În schimb, am eu făcut aceasta, am venit mult la fileu şi am încheiat punctele în momentele pe care le-am considerat oportune.

Întrebare: Va fi un star în viitor (Osaka, n.n.)?

Simona: Da, cred că da. Mereu am spus-o şi după ce am mai jucat cu ea: este foarte tânără, puternică şi foarte calmă pe teren, ceea ce ajută mult. Deja este o jucătoare foarte bună.

Întrebare: Ai spus pe teren că nu te aşteptai să atingi sferturile de finală. La ce te aşteptai?

Simona: Da nu mă aşteptam, dar nici nu aveam de gând să mă opresc. Nu am avut niciun plan clar. Am intrat pe teren cu gândul să joc fiecare partidă în parte. Cea cu Davis mi-a dat încredere că organismul meu este în regulă şi că pot să rezist şi la meciuri mai dure. Aşa că acum sunt mai încrezătoare.

Întrebare: Ce planuri ai legat de gleznă după acest turneu? O să urmezi un tratament medical?

Simona: Nu ştiu. Să văd când o să termin aici şi apoi desigur că o să-mi iau câteva zile libere. O să trebuiască să o controlez din nou să mai fac un RMN. Nu este nimic rupt – confirmat de faptul că joc – doar ligamentele sunt foarte întinse. Aşa că nu cred că este necesar decât tratament şi zile de repaus.

Întrebare: Care este următorul turneu pe care îl ai în program?

Simona: St. Petersburg (WTA Premier, 29 ianuarie – 4 februarie, n.n.). Dar vom vedea.

Întrebare: Ai observat vreo schimbare în jocul lui Naomi astăzi?

Simona: Cred că se deplasează mai bine, are mai multă energie şi este mai pozitivă. Era pozitivă chiar dacă eu stăpâneam meciul.

Întrebare: După ce ai salvat cele 3 mingi de break în primul set ai simţit că ea scade?

Simona: Nu mai îmi aduc aminte scorul exact, dar da, la mijlocul setului am câştigat mai multe mingi şi atunci am căpătat mai multă încredere şi am simţit că pot apăsa pedala şi să mă îndrept spre final.

Despre una din cehoaicele pe care o va întâlni în sferturi.

Simona: Sigur că n-o să fie mai uşor, doar sunt sferturi, devine din ce în ce mai greu. Am jucat împotriva lor, dar nu ştiu cum va fi. O să fie altă partidă, o să mă uit puţin să le văd, m-am uitat la mult tenis zilele astea. Dar nu vreau să mă gândesc acum la următoarea partidă. Mai am o zi liberă până atunci, am timp să mă gândesc la meciul următor. Sunt aici ca să mă simt bine şi să încerc să câştig.

Întrebare: Strycova şi Plíšková au stiluri diferite. Pe care dintre ele o preferi, ţinând cont că ai avut destule adversare de forţă până acum?

Simona: Cu amândouă e greu. Chiar dacă am înâlnit jucătoare puternice, Plíšková rămâne întotdeauna periculoasă. O cunosc bine, am şi jucat şi în Thailanda, dar cum am spus, va fi o altă partidă, nu ştii ce se poate întâmpla. Şi cu Strycova am jucat de câteva ori, a fost greu, pentru că a trebuit să fug mult şi să-mi fac eu punctele.
Oricum, sunt nerăbdătoare să joc pentru a 3-a oară sferturi aici. Poate va fi cu noroc. Vom vedea.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.