Galerie
Credit foto: ausopen.com

Simona Halep a acordat a 7-a conferinţă de presă la Australian Open 2018:

Întrebare: Înţelegem că e dificil să vii aici după această înfrângere, dar vrem să ştim cum te simţi, dacă este deprimant, frustrant sau mai poţi zâmbi?

Simona: Pot încă să zâmbesc. Sunt bine. Am plâns, dar acum zâmbesc. Până la urmă e doar un meci de tenis. Dar, da, sunt foarte tristă că nu am putut să câştig. Iar am fost aproape, dar am terminat benzina spre sfârşit.
A fost mai bună. A fost mai proaspătă. A avut mai multă energie la final.

Î.: După atâtea meciuri lungi şi dificile, cum te-ai simţit din punct de vedere fizic la început şi apoi, în timpul meciului. Ai fost afectată?

Simona: Da, desigur. Am fost foarte obosită. Am avut atâtea probleme, la picior, dureri peste tot. Dar, până la urmă, m-am descurcat destul de bine, ţinând cont de toate astea.
După primul set eram la pământ. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Fără vlagă, fără putere. Dar apoi mi-am zis că trebuie să lovesc toate mingile şi aşa am reuşit să iau setul 2.
Am revenit şi în setul 3, dar când a trebuit să servesc pentru 5-3, nu mai aveam benzină aşa că n-am mai reuşit. E puţin cam trist.

Î.: De-a lungul turneului ai avut aceste meciuri grele şi mentalitatea ta s-a îmbunătăţit. Eşti mândră de felul în care ai luptat astăzi până la capăt?

Simona: Da, sunt. Am făcut tot ce am putut astăzi, 100%. De aceea pot spune că nu sunt tristă pentru asta. Sunt tristă că am pierdut meciul, că nu am fost învingătoarea. Dar, ştii, viaţa merge mai departe.
Pe viitor voi continua să lucrez aşa, să joc aşa şi voi reveni iar într-o poziţie favorabilă.

Î: După Roland Garros, anul trecut, ai spus că poate nu ai fost pregătită. Astăzi te-ai simţit pregătită?

Da, m-am simţit pregătită. Dar corpul meu nu a fost pregătit deoarece am avut meciuri atât de lungi. Muşchii erau obosiţi. Picioarele nu au fost suficient de bune. Dar mental am fost pregătită. Simt că pot face faţă oricărei provocări. Pot învinge pe oricine.
Dar câteodată nu iese cum îţi doreşti pentru că nu reuşeşti din punct de vedere fizic.

Î.: Ai alte sentimente spre deosebire de celalalte două finale de Mare Şlem?

Simona: Da, totul a fost diferit. Am jucat mai bine. Nu m-am deplasat atât de mult pe cât îmi doream pentru că nu am putut. Dar jocul a fost în regulă. Partea psihică, la fel. Deci cred că m-am îmbunătăţit mult în acest turneu. Părăsesc Australia cu multe gânduri bune şi cu multe lucruri pozitive, pentru că am realizat lucruri în aceste două săptămâni, pe care nu le mai făcusem înainte. E bine.

Î.: Te ajută dacă ştii că jucătoare precum Kim Clijsters şi Chris Evert au pierdut câteva finale până au câştigat?

Simona: Da, dar eu doresc să câştig. Continui să pierd şi aştept (zâmbeşte). După cum am spus, poate a patra oară va fi cu noroc.

Î.: Ce ţi-a spus antrenorul după meciul de astă seară?

Simona: Mi-a spus că este foarte mândru de ce am reuşit la acest turneu. Că am avut cea mai bună mentalitate şi că fizic am luptat până la capăt. Aşa că este bucuros de performanţa mea.

Î.: A fost vreun moment în partidă pe care îl regreţi pentru că ai fi putut face ceva altfel?

Simona: Nu în mod special. Poate că în primul set aş fi putut lovi mai bine decât în al doilea. Dar mi-am tot zis că am energie suficientă ca să continui să joc. Or, asta a fost o greşeală. În tie-break ar fi trebuit să fiu mai agresivă.

Î.: Crezi că acum ţi-ai definitivat jocul? Acel stil pe care l-ai avut în ultimele două săptămâni, dar şi la Shenzhen, în condiţii dure, sub presiune? Este totul clar în mintea ta acum?

Simona: Da, este clar şi îl stăpânesc destul de bine. Aşa că voi continua să joc astfel. Dar mai întâi îmi voi lua o pauză. Una lungă (zâmbeşte).

Î.: Cât de lungă?

Simona: Nu vă spun (râsete).

Î.: Când ai avut crampe?

Simona: În setul 2. Dar apoi a fost mai bine. În setul 3 a fost mai bine. Dar tot simţeam durerea.

Î.: Cât de uşurată ai fost pentru pauza de 10 minute, regula caniculei?

Simona: A fost atât bine cât am stat în aerul condiţionat în vestiar. Dar simt că a fost cam mult şi mi-a tăiat puţin ritmul. Oricum, îmi trebuia pentru respiraţie, pentru durerea de cap pe care am avut-o în timpul partidei. Este o regulă bună, atunci când simţi că ai nevoie de ea.

Î.: Ai cerut să te vadă doctorul din cauza durerii de cap?

Simona: Da, mă durea capul şi eram ameţită.

Î.: Când te uiţi la aceste fotografii, care îţi place mai mult?

Simona: Aceasta, pentru că era după un punct câştigat.

Î.: Ai spus că nici picioarele nu erau bine. Ai avut băşici?

Simona: Nu băşici. Tendoanele, durere.

Î.: Glezna?

Simona: Picioarele. Tălpile. Dreptul este umflat. Ambele sunt moarte. De aceea am nevoie de pauză.

Î.: Legat de gleznă. Dacă cineva ţi-ar fi spus după meciul din primul tur că vei ajunge în această postură sâmbăta viitoare, l-ai fi crezut?

Simona: Nu, pentru că era tare rău. Mă durea în fiecare zi. Nu puteam să mă antrenez mai mult de 10-15 minute. Făceam asta zilnic, doar ca să simt mingea şi atât. N-aş fi crezut că pot trece prin atâtea partide. Dar mi-am dorit-o. Se pare că am destulă forţă interioară ca să pot duce orice luptă. Aşa că este un lucru bun. Acest turneu a însemnat mult pentru mine.

Î.: Îţi vei mai face un RMN la gleznă?

Simona: Da, la ambele picioare. Când ajung acasă.

Î: În semifinale ai avut 50 de mingi câştigătoare. Astăzi ai avut multe veniri la fileu, multe voleuri swing. Simţi că jocul tău se schimbă devenind mai agresiv? Te antrenezi pentru asta?

Simona: Da, fac asta. Mi-am setat în minte că trebuie să fiu mai agresivă. De aceea vin la fileu. Dar astăzi picioarele nu m-au ascultat, nu au fost destul de rapide. Şi totuşi am făcut câteva puncte în faţă. Ea alerga foarte bine. Returna foarte, foarte bine. Asta face totul timpul. Meritul ei.
Dar sunt mulţumită de cum am jucat. Poate cu puţin mai multă energie şi mai multă forţă, aş fi putut câştiga acest meci.

Î. Ai pierdut din avânt când ea a cerut pauză medicală?

Simona: Poate, puţin, căci reveneam de la 1-3 şi conduceam cu 4-3. Poate acele 3 minute au fost cam dificile. Dar, ştii, regulile sunt reguli. Nu mă plâng.

Î.: Vei merge la St. Petersburg?

Simona: Nu (zâmbeşte).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.