Să repetăm mai întâi scorul şi să vedem statistica celei de-a 3-a finale de Mare Şlem jucate de Simona Halep în carieră, astăzi la Australian Open 2018:

Caroline Wozniacki (Danemarca, 2 WTA) [2] – Simona Halep (1 WTA) [1] 7-6(2), 3-6, 6-4 în 2h49′

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

6 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Credit: ausopen.com

La care să mai adăugăm numărul de erori neprovocate: 47 – 28, cauzat de faptul că din nou Simona a fost agresoarea şi că defensiva celebră a danezei a funcţionat şi astăzi la cote înalte, ceea ce a obligat-o pe jucătoarea noastră să-şi asume riscuri din ce în ce mai mari, mai ales în ce a privit adâncimea mingilor trimise.

Serviciul 1 al Simonei, foarte bun din nou, şi numărul de mingi câştigătoare au echilibrat însă desfăşurarea scorului.

  • în prima manşă, Wozniacki a pornit mai bine şi datorită break-ului din jocul 2 s-a distanţat la 3-0, avantaj pe care şi l-a păstrat până la 5-2.
    Românca nu a făcut însă pasul înapoi, a găsit ritmul şi a scăzut numărul erorilor, astfel încât a reuşit să egaleze la 5.
    Concentrare insuficientă a jucătoarei noastre în tie-break i-au oferit lui Wozniacki posibilitatea să se impună clar.
  • Simona a trecut peste acest moment neplăcut – ca de fiecare dată la acest turneu – şi-a continuat atacurile neîncetate şi pentru această atitudine a fost răsplătită cu adjudecarea setului 2, după un break în jocul 8 şi după un ultim game lung, câştigat după 4 egalităţi, în care a fructificat a 3-a minge de set.
  • în setul decisiv, serviciile ambelor jucătoare au cedat – 6 din 10 jocuri câştigate cu returul – dar la 4-3 Simona avea break în faţă. Anihilat imediat de adversară, care apoi şi-a adjudecat şi jocul de serviciu.
    La 4-5, Simona a servit şi la 15-15, arbitra de scaun a intervenit peste cel de linie, dictând în teren şi rejucare la o minge a lui Wozniacki, pe care acesta o strigase out. Cum Simona mai avea challenge-uri la dispoziţie, hawk-eye-ul a confirmat decizia liniaşului.
    Nu vreau să cad în mania persecuţiei, dar eu unul m-am mirat şi continui să mă mir şi acum de eroarea Marijanei Veljovic, căci out-ul era semnificativ de mare.
    Cert este că acesta a fost al doilea moment în care campioana noastră şi-a pierdut concentrarea şi la 30-15 a făcut prima şi singura dublă greşeală din meci. Şi următoarele două puncte au mers către Wozniacki, astfel că partida s-a terminat neaşteptat, brusc. Aceste două puncte crează diferenţa pentru jucătoarea din Danemarca în statistica de mai sus la capitolul respectiv.

Nu văd unde i s-ar putea aduce Simonei reproşuri, care în pofida unei forme fizice în suferinţă – time out medical în setul 2 din cauza unei slăbiciuni cauzate de umiditate şi o jenă evidentă la coapsă –  după ce petrecuse cu 1h30′ mai mult decât adversara ei pe teren în precedentele 6 partide, a luptat din greu pentru fiecare minge, aşa cum ne promisese şi îşi propusese. Şi Wozniacki a solicitat un time-out medical pentru o problemă la genunchi. Înainte de setul decisiv jucătoarele au cerut o pauză de 10′, invocând regula caniculei.

Erorile neforţate, repet, au fost cauzate de jocul avântat al Simonei, a riscurilor asumate. Cât spor de precizie putea să producă, după maratonul din semifinale cu Kerber, nu ştiu.

Cum nu ştiu nici cum şi de unde ar fi putut Simona să găsească sporul de concentrare şi de luciditate în tie-break sau în ultimul joc al partidei – când nici zâmbetul adresat lui Darren la minge de meci n-a mai ajutat – în condiţiile pe care le cunoaştem cu toţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.