Credit foto: ausopen.com

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Celor cinci capi de serie eliminaţi – despre care am vorbit mai devreme aici şi aici – li s-a mai alăturat unul, după partida:

Marta Kostyuk (Ucraina, 521 WTA, 15 ani) [Q] – Shuai Peng (China, 27 WTA, 32 de ani) [25] 6-2, 6-2, în 57′

Victorie categorică a campioanei de anul trecut din proba de junioare de la Australian Open – şi în cea de dublu de la US Open 2017, numărul 2 în clasamentul combinat ITF al junioarelor, care a beneficiat de un wild card în calificări, a trecut cele trei tururi, devenind cea mai tânără jucătoare de la Sesil Karantatcheva (Bulgaria) în 2005, care se califică pe un tablou principal al unui turneu de Mare Şlem, an în care şi Nicole Vaidisova (Cehia) intra direct pe tablou, ambele, tot la Australian Open şi amândouă, tot în vârstă de 15 ani.

Kostyuk joacă la Australian Open doar în cel de-al 9-lea turneu la senioare, 7 din precedentele 8 fiind turnee ITF, unul WTA – Mallorca 2017, unde a pierdut în primul tur al calificărilor.
Cel mai bun rezultat al ei de până acum a fost victoria de turneu de la ITF 25k Dunakeszi 2017.

După victoria de astăzi, Marta a fost asaltată de zeci de fani, care îi cereau fotografii şi autografe. Odată scăpată din încercuire, a strigat “Unde îmi sunt părinţii?” şi s-a aruncat în braţele mamei ei, care o aştepta:

Credit Foto & Info: Diego Barbiani

*

Aşadar, 6 dintre jucătoarele cotate printre favorite au părăsit turneul de simplu, după primul tur (R128) pe jumătatea inferioară a tabloului:

Venus Williams [5], Coco Vandeweghe [10], Sloane Stephens [13], Dominika Cibulkova [24], Shuai Peng [25], Ekaterina Makarova [31].

*

Dacă dintre primii 4 capi de serie ai acestei jumătăţi de tablou, Venus Williams a ieşit, ceilalţi 3 – Caroline Wozniacki [2], Elina Svitolina [4] şi Jelena Ostapenko [7] s-au calificat după victorii în două seturi:

Elina Svitolina (Ucraina, 7) [4] – Ivana Jorovic (Serbia, 279) [Q] 6-3, 6-2 în 1h12′

Jelena Ostapenko (Letonia, 7) [7] – Francesca Schiavone (Italia, 93) 6-1, 6-4 în 1h14′

*

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA actualizate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.