Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

După disputarea partidelor din optimile de finală pe jumătatea inferioară şi pe cea superioară a tabloului, observăm că 4 jucătoare din top 10 WTA mai sunt încă active în turneu şi toate 4 sunt angrenate în lupta pentru locul 1 WTA, cu observaţia că după calificarea Simonei Halep în sferturile de finală, lui Caroline Wozniacki nu-i mai este suficientă calificarea în semifinale, ca până acum, pentru a putea profita de un eventual pas greşit al jucătoarei noastre, ci are nevoie neapărat de calificarea în finală.
Dar cum Wozniacki şi Svitolina sunt pe aceeaşi jumătate de tablou şi nu se pot califica amândouă în finală, doar una din ele o poate întrece, în cel mai rău caz, pe Simona, alt efect benefic al victoriei pe care a obţinut-o jucătoarea noastră astăzi.
De asemenea, printr-un succes în sferturile de finală, Simona se poate proteja în mod direct de atacul Karolinei Plíšková, căreia îi este necesară neapărat victoria de turneu pentru a putea acapara locul 1 WTA.

  • punctele care se acordă în continuare şi sporul de puncte pentru fiecare tur suplimentar:
QF SF F C
Puncte 430 780 1300 2000
Diferenţă 190 350 520 700

*

în prima coloană după nume, variaţia de puncte faţă de clasamentul oficial de luni 15.01 (faţă de ediţia trecută a turneului)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.