.

Listele primului Grand Slam din 2018, Australian Open (15-28 ianuarie, Hard), au fost definitivate astăzi, 6 decembrie, iar noi vă vom spune, în premieră, ce jucători și jucătoare din țara noastră figurează pe acestea sau cine s-a înscris cu ajutorul clasamentului protejat. Pe tablourile principale de simplu, România va avea nu mai puțin de șapte reprezentanți direct acceptați, iar Republica Moldova – unul.

*

Este vorba despre Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (loc 37), Irina Begu (loc 43), Mihaela Buzărnescu (loc 59), Monica Niculescu (loc 78), Ana Bogdan (loc 105) și Marius Copil (locul 93 ATP), plus Radu Albot (loc 87). Buzărnescu, Copil și Bogdan vor fi la prima apariție din această postură. Dacă ultimii doi au mai acces prin intermediul calificărilor în 2015, respectiv 2017, pentru Mihaela va fi absolut prima oară când va lua contact cu jucătoarele de top la Melbourne.

.

.

La feminin, Mariana Duque-Mariño (107 WTA) a fost cea sub care s-a tras linie, în timp ce la masculin, ultimul acceptat a fost Nicolas Jarry (100 ATP). Cu ajutorul clasamentului protejat s-au înscris Margarita Gasparyan, Anna-Lena Friedsam și Kristina Kucova, respectiv Ricardas Berankis, John Millman, Andreas Haider-Maurer şi Yoshishito Nishioka. De această oportunitate pot profita cei care absentează de pe circuit între 6 și 24 de luni, pe fondul unei accidentări, a unei grave probleme de sănătate sau a sarcinii (♀).

*

Victoria Azarenka, actualmente aflată pe poziţia cu numărul 210 în ierarhia mondială, beneficiază și ea de *clasament protejat (*loc 6 WTA), dar nu s-a înscris. Acest lucru denotă, în mare măsură, faptul că problemele în ceea ce privește custodia copilului ei sunt departe de a se fi terminat. De asemenea, Svetlana Kuznetsova şi Saisai Zheng (accidentate) vor absenta şi ele. Listele pentru calificările turneului de la Antipozi vi le vom prezenta după jumătatea lunii curente. Transmisia va fi asigurată de Eurosport !


 

Daniel Radu

Credit Foto : Jimmie48 Photography, Neal Trousdale (opentenis.ro), China Open, dunlop-tennis.jp și Victor Tabuteau

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.