Galerie: Konta – Joyce
Credit foto: Twitter

După ce Johanna Konta s-a despărţit de Wim Fissette şi Victoria Azarenka fusesese părăsită de Michael Joyce, probabilităţile îl indicau pe american alături de britanică în 2018.

Şi ele au fost confirmate astăzi de Konta:

Michael este un antrenor excelent cu un CV impresionant şi sunt nerăbdătoare să lucrez cu el. 2017 a fost un an foarte bun, dar sper că vor veni şi lucruri mult mai bune. Primul nostru turneu va fi la Brisbane şi planul este ca Michael să călătorească alături de mine pe tot parcursul lui 2018.

Michael Joyce (44 de ani, fost 64 ATP / aprilie 1996) are o stabilitate mare ca antrenor, căci înaintea Vikăi (martie 2017 – final 2017) le-a antrenat pe Jessica Pegula (SUA, clasament maxim: 123 WTA / iunie 2013): 2012-2017 şi pe Maria Sharapova: 2004-2011. Pegula s-a accidentat după ce şi-a atins alături de Joyce cel mai bun loc al carierei, iar Sharapova a devenit lider WTA şi a mai atins în 3 rânduri poziţia de vârf (2005-2008) cu americanul alături.

*

Altfel, Victoriei Azarenkacare nu va participa la Australian Open 2018 – doar fiul Leo pare să îi rămână fidel, căci a fost părăsită şi de preparatorul ei fizic, Ashcon Rezazadeh. La fel ca Joyce, el a dat vina pe circumstanţele actuale, a se citi disputa familială ce o împiedică pe jucătoarea din Belarus, rezidentă în California, să călătorească însoţită de micuţ.

*

Cel care a dat semnalul despărţirilor de Vika – la început anului – sparring-partnerul Sascha Bajin, unul din cei mai valoroşi din circuit, a decis să i se alăture, după despărţirea de Caroline Wozniacki, lui Naomi Osaka (68 WTA, 20 de ani). Aceasta lucrase în 2017 cu australianul David Taylor.

Dacă ne uităm la CV-ul lui Bajin – în afară de Wozniacki şi Azarenka a mai lucrat între 2007-2015 cu Serena Williams şi în timpul sarcinii Victoriei cu Sloane Stephens – şi cunoaştem forţa lui Osaka, ne putem aştepta la lucruri mari din partea ei în 2018.

Bajin a întreţinut mult timp suspansul pe reţelele de socializare, motivând că nu poate face public numele viitoarei lui colaboratoare până la perfectarea contractului.

Ieri l-a dezvăluit, dar doar prin intermediul fotografiei de mai jos, postată pe Twitter:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.