.

Pentru o informare corespunzătoare a publicului și contrar articolelor apărute în ultimele zile, Simona Halep nu va fi, în mod automat, principalul cap de serie în cadrul primului Grand Slam al noului an, Australian Open (15-28 ianuarie).

*

Lista jucătoarelor acceptate pe tabloul principal de simplu de la Melbourne nu corespunde cu lista jucătoarelor ce vor fi cotate ca și capi de serie. Pentru cea din urmă se va trage linie pe data de 7 ianuarie, după turneele de la Brisbane, Auckland și Shenzhen. Așadar, după cum v-am prezentat «în premieră» la finalul lunii precedente, Halep poate fi depășită de Garbiñe Muguruza și / sau de Caroline Wozniacki, în funcție de jocul rezultatelor.

*

Iată, încă o dată, tabelul cu ce trebuie să facă constănțeanca pentru a rămâne lider WTA și după prima săptămână a lui 2018 și implicit pentru a fi principala favorită a competiției majore de la Antipozi :

.

Rezumând, pentru a nu fi depășită de Wozniacki (locul 3), Simona are nevoie să câștige două meciuri la Shenzhen (WTA International – 280 de puncte), iar dacă pierde mai devreme, Caroline să nu triumfe la Auckland (WTA Int.). Ultimul turneu contorizat «conform regulilor» este de 100 de puncte în cazul danezei, ea putând astfel acumula cel mult încă 180.

*

La rândul ei, având de apărat 185 de puncte de la ediția anterioară a întrecerii din Brisbane (WTA Premier – 470 de puncte), Muguruza poate reveni în fruntea ierarhiei doar dacă ajunge în finală, iar reprezentanta noastră nu câștigă 3 meciuri în China. O mai poate face şi dacă se impune în Australia, iar de cealaltă parte, Simona nu cucereşte şi ea titlul. În caz de egalitate, eleva lui Darren Cahill şi Andrei Pavel are avantajul obținerii mai multor puncte în turneele mari, per total.

Australian Open va fi transmis de Eurosport !

.


Vezi AICI cine ne va reprezenta pe tablourile principale de simplu, iar AICI cine o va face în calificări !

De asemenea, AICI găsiţi potențialele adversare pentru “Simo”, la Shenzhen !


 

Daniel Radu

Credit Foto : Jimmie48 Photography

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.