Galerie
Să precizez încă de la bun început că obiectivitatea de care sper că am dat dovadă până acum va fi pusă la grea încercare, căci foarte tânărul jucător al cărui portret îl voi face în continuare este nepotul meu – fiul verişoarei mele.
Spun asta pentru că în cazul în care va ajunge un jucător important – şi începutul este în direcţia cea bună – să fiţi avertizaţi legat de criticile pe care i le veţi aduce.
Lăsând gluma la o parte, iată câteva elemente din cariera incipientă, dar promiţătoare, a lui David Alexandru Marinescu:
Născut la 21 august 2009, are deocamdată o înălţime 140 cm şi este dreptaci.
Se pregăteşte din 2016 cu antrenorul Dan Stăiculescu – tatăl talentatei junioare Alexandra Stăiculescu (1258 WTA la dublu, 17 ani) – între ei legându-se o relaţie de simpatie şi încredere reciprocă. Experienţa antrenorului a dat roade şi în cazul lui David, căci a reuşit să-i canalizeze energia, uneori excesivă, prin abile metode pedagogice.
Astfel, îmbinând glumele cu severitatea l-a determinat pe David să-şi folosească neastâmpărul din afara terenului într-un mod util. Aleargă după fiecare minge, chiar după cele aparent pierdute şi rămâne pe teren mult peste programul alocat pentru pregătire.
Administratorul unei baze unde se pregătea David, exasperat că trebuie să-l aştepte a întreabat-o pe mama lui: “Nu ni-l lăsaţi, doamnă? Îl ţinem aici până la 18 ani!”
La turneele Tenis 10 participă din primăvară şi primul succes a venit la începutul lui decembrie, ceea ce m-a şi determinat să vă fac cunoştinţă cu el: a câştigat turneul Gold de la Nitech Sport, la categoria portocaliu, drept urmare va trece la categoria verde, cea mai înaltă (ordinea este roşu-portocaliu-verde).
La clasica întrebare despre preferaţii lui în tenisul mare răspunde: Rafa, Cilic şi Dimitrov, căci David stă bine şi la pregătirea teoretică: de exemplu ştie top 50 ATP pe dinafară, dar şi scoruri ale meciurilor celor mari şi descrie puncte antologice din memorie (deşi pasiunea pentru statistică este evident o moştenire genetică, mă face deseori invidios).
Cel mai frumos cadou pe care l-a primit David până acum a fost că a putut să-l susţină pe Nadal live, în toamnă la ATP Paris Masters 1000 Paris (foto sus, în tribune), ca şi pe Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, de altfel (idem, foto în galerie).
Mai practică înotul, ski-ul şi dansul de societate.
Cum rezultatele lui şcolare sunt excelente, pe măsură ce va trece timpul se va lua decizia dacă-şi va continua drumul spre tenisul de performanţă.
Dacă o va face, puteţi fi siguri că veţi fi martori pas cu pas ai carierei lui.