.
După cum mulți dintre voi știți, fostul lider mondial și dubla campioană de Grand Slam, bielorusa Victoria Azarenka se confruntă cu probleme familiale de luni bune încoace. Problemele țin de custodia copilului ei, Leo, pentru care duce o luptă în justiție. Din această cauză, Victoria nu a mai disputat niciun meci oficial după cele de la Wimbledon.

*

Recent au apărut știri conform cărora ea ar urma să debuteze în noul sezon la Auckland, din 1 ianuarie, dar odată cu definitivarea listei de la Australian Open, de pe care Vika lipsește, noi la TeniSite suntem sceptici în această privință. Iată o altfel de analiză în acest sens :

.

Azarenka dispune de un *clasament protejat (*locul 6 WTA), după absența din circuit datorată sarcinii, clasament pe care îl poate folosi pentru a se înscrie în 8 turnee (până în săptămâna 11-17 iunie 2018), dintre care două Grand Slam-uri. Cu ajutorul acestuia, ea s-a înscris la Wimbledon și US Open 2017, dar întrucât s-a retras de la cel din urmă înainte de tragerile la sorți, acea utilizare nu s-a contorizat, rămânându-i tot şapte disponibile.

.

Astfel, singurul turneu major unde mai poate beneficia de oportunitatea respectivă este Roland Garros, iar altă explicație (a neînscrierii pe lista de la Australian Open) la care ne putem gândi este cea prin care bielorusa nu este încrezătoare că va reveni în vecinătatea Top 100 WTA până pe data de 16 aprilie 2018, când se va trage linie pentru întrecerea de la Paris. Menționăm de asemenea că, în calitate de campioană de Grand Slam, Vika este îndreptățită în a solicita și primi un așa-numit “Top 20 Wild Card” în cadrul oricărui turneu WTA Premier 5, Premier sau International.

*

Luând în considerare toate acestea, solicitarea unei invitaţii pe tabloul de la Melbourne (conform tweet-ului de mai jos al jurnalistului Christopher Clarey) nu pare foarte plauzibilă nici ea sau cel puţin nu are foarte mult sens, iar o eventuală confirmare a acordării ei ar putea fi făcută și doar în scop “publicitar”. În plus, conform surselor noastre, Azarenka nu apare nici pe lista preliminară de calificări, iar poziția actuală din clasament (210 WTA) nu îi garantează un loc pe cea finală.

*

Timpul le va lămuri pe toate, însă dacă nu o vom vedea pe Victoria pe continentul australian, cel puțin la Indian Wells (SUA, 7-18 martie) ar trebui să fie prezentă, deoarece acesta se desfășoară pe teritoriul statului California, unde nu ar interfera cu condiţiile impuse de tribunal.


 

Daniel Radu

Credit Foto : Getty Images şi Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.