.

După ce în articolul de ieri, 6 decembrie, v-am dezvăluit jucătorii români direct acceptați pe tablourile principale de simplu de la Australian Open (15-28 ianuarie 2018), astăzi vă aducem, de asemenea în premieră, vești despre româncele ce vor putea evolua în califcari.

*

Cele trei care au locul asigurat sunt Alexandra Cadanţu (locul 158 WTA), Irina Bara (locul 184) și Alexandra Dulgheru (locul 192). Conform surselor noastre, Bara şi Dulgheru s-au înscris deja, iar Cadanţu ne-a mărturisit că o va face şi ea curând. Alte patru s-ar putea alătura ulterior și anume Jaqueline Cristian (locul 227), Patricia Ţig (locul 234), Gabriela Ruse (locul 246) și una dintre Nicoleta Dascălu (locul 342) sau Raluca Șerban (locul 365).

.

.

Ultimele turnee care contează în vederea îndeplinirii acestui obiectiv «pentru reprezentantele noastre» sunt Nules – ITF $25.000 (Spania, 5-10 decembrie, zgură) și Dubai – ITF $100.000+H (EAU, 11-16 decembrie, hard). Ruse este angrenată la Nules zilele acestea, în timp ce Dascălu sau Șerban ar trebui să se impună la Dubai pentru a avea șanse reale.

*

În anii precedenți, ultimele jucătoare acceptate pe lista inițială au  fost clasate în intervalul 200-208 WTA, în timp ce, înainte de tragerea la sorți, intervalul a fost 207-*277 WTA. *Cele puțin mai slab clasate se aflau la fața locului și au acces după retrageri de ultim minut. Lista pentru ediţia din 2018 a turneului de Grand Slam de la Melbourne v-o vom prezenta peste aproximativ două săptămâni.

*

Meciurile din calificări debutează pe data de 11 ianuarie, iar cel puțin un teren va fi produs și pe canalul lor oficial de YouTube. Începând cu 15 ianuarie, transmisia va fi asigurată de Eurosport !


 

Daniel Radu

Credit Foto : FFT, Eduardo Manzana şi IFV86 Poitiers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.