.

Listele WTA din prima săptămână a lui 2018 au fost definitivate astăzi, iar în cele ce urmează vă vom spune, în premieră, cu cine se poate duela Simona Halep la Shenzhen, precum și unde vor participa restul româncelor din Top 100.

*

Asadar, la turneul din China de tip WTA International, celelalte 7 favorite vor fi Ostapenko, Zhang, Begu, Wang, Siniakova, Sakkari și Babos. Asa cum a fost cazul la US Open, am putea asista şi aici la un meci Halep – Sharapova, încă din primul tur, în funcție de tragerea la sorți. Rusoaica se află actualmente pe locul 61 mondial și nu va fi cap de serie.

*

Pe același sfert de tablou, Simonei îi va fi repartizată una din favoritele 5-8, în timp ce în semifinale ar putea da peste favorita 3 sau 4, dacă se vor respecta și calculele hârtiei. Pe Ostapenko, eleva lui Darren Cahill o poate întâlni doar într-o eventuală finală, dacă ambele vor ajunge acolo.

Revenind la reprezentantele noastre, Mihaela Buzărnescu (locul 60) și Monica Niculescu (locul 77) li se vor alătura și ele Simonei și Irinei la Shenzhen. Mihaela ar avea nevoie de o retragere pentru a fi cotată ca și cap de serie nr. 8 sau de un rezultat bun la Dubai ITF $100k+H. Ultima acceptată a fost Evgeniya Rodina (locul 105).

*

De cealaltă parte, la Brisbane (WTA Premier, Hard) o vom avea pe Sorana Cîrstea (locul 37). În cadrul întrecerii australiene vor lua startul 12 jucătoare din Top 20, capetele de afiș fiind Muguruza, Plíšková, Svitolina și Garcia. La Auckland nu vom avea participare românească. Vezi AICI şi unde va debuta Marius Copil în 2018 !

*

Meciurile din primul tur se vor disputa între 31 decembrie și 2 ianuarie, iar finalele vor avea loc pe data de 6 ianuarie. Cea care se va impune la Shenzhen își va adjudeca 280 de puncte în clasamentul mondial, iar cea care o va face la Brisbane – 470 de puncte. Transmisia va fi asigurată de Digi Sport !


Daniel Radu

Credit Foto : Jimmie48 Photography, news.cn, Neal Trousdale (opentenis.ro) şi dunlop-tennis.jp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.