Galerie
Ştefan (dreapta) şi Daniel, la festivitatea de premiere şi în timpul finalei
Credit foto: copayucatan.com

Perechea Ştefan Paloşi / Daniel Michalski a făcut şi ultimul pas la turneul ITF Juniori Grad 1 “Copa Yucatán”, care s-a disputat la Merida, Mexic!

Ei şi-au luat aseară, în finala turneului, revanşa în faţa perechii care îi oprise săptămâna trecută în sferturile de finală ale “Abierto Juvenil Mexicanol” şi au făcut-o după o nouă partidă dramatică, la fel ca cea din semifinalele de alaltăieri.

Rezultatul finalei a fost:

Daniel Michalski (Polonia, 85 ITF) / Stefan Paloşi (58) [4] – Andrew Fenty (38 ITF) / William Woodall (162) (ambii SUA) [8] 7-6(0), 1-6, [12-10]

Finala – cu patru jucători de 17 ani pe teren – s-a disputat în faţa unor tribune pline, cum se poate vedea şi din fotografiile de mai sus.

Am vorbit astăzi de dimineaţă cu Ştefan, care îşi savura succesul. Era extrem de bucuros de victoria de turneu – prima la categoria Grad 1 – dar şi de felul în care au obţinut-o, căci aşa cum se aştepta meciul a fost unul foarte greu.
Era mândru că din nou au reuşit să rămână lucizi atât în prima manşă – când la 4-5 au salvat o minge de set, după care s-au concentrat pentru a câştiga tie-break-ul la zero – cât şi în super tie-break, când au salvat o minge de meci.

După câteva ore de odihnă, Ştefan va pleca astăzi spre Academia Bolletieri, la Bradenton, Florida, unde de mâine încep întrecerile turneului Grad 1, Eddie Herr.
Caravana celorlalţi juniori români a ajuns deja acolo.

Dar să-i facem lui Ştefan şi calculele de clasament, după excelenta performanţă de aseară, căci numai la asta nu i-a stat capul:

100 de puncte pentru titlul la dublu se transformă în 70 de puncte nete / 4 (dublu) = 17,5 puncte + 30 pentru sferturile de finală la simplu = 47,5 puncte dobândite la Copa Yucatan, care se adaugă celor 447,5 pe care le avea în clasamentul combinat de luni. Totalul de 495 de puncte pe care îl va avea mâine, îi asigură un loc în intervalul 45-50 al clasamentului combinat al juniorilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.