Credit Foto
Patrick Becher

Ştefan Paloşi s-a calificat în prima finală de dublu a carierei la un turneu de Grad 1. La simplu a mai jucat în iunie în ultimului act al turneului “Allianz Kundler” de la Berlin.

Aseară, în partida din semifinalele “Copa Yucatán”, care se dispută la Merida, în Mexic:

Daniel Michalski (Polonia, 85 ITF, 17 ani) / Stefan Paloşi (58) [4] – Keenan Mayo (190, fost 87 ITF) / Maximilian Wild (365) (ambii SUA, ambii 17 ani) 0-6, 7-6(3), [10-4]

În pofida orei târzii de la Merida, Ştefan a avut amabilitatea să ne  povestească derularea dramaticei partide, în care echipa româno-poloneză a revenit spectaculos:

Adversarii au început extrem de bine şi au continuat aşa pâna la set şi 3-1. Le mergea totul perfect, simţeam că avem în faţă jucători profesionişti de dublu.
Dar, spre deosebire de săptămâna trecută, ne-am omogenizat ca pereche – Ştefan şi Daniel sunt la al doilea turneu împreună (n.m.) –  şi am reuşit să rămânem calmi.
În setul doi, la 4-5 pe serviciul nostru, am salvat două mingi de meci şi de acolo totul a mers în favoarea noastră.
Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin şi în finala de mâine vom face tot posibilul ca să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, deşi suntem conştienţi că vom avea un meci foarte greu.

 

Adversari în finala de mâine le vor fi Andrew Fenty (38 ITF) / William Woodall (162) (ambii SUA, ambii 17 ani) [8], cei care săptămâna trecută la turneul Grad A “Abierto Juvenil Mexicano”, îi învingeau pe Michalski / Paloşi în sferturile de finală, 1-6, 6-4, [10-7].
Ştefan va fi recompensat cu 75 de puncte pentru calificarea în finala de dublu, tradus într-un spor net de (75-30)/4=11.25 puncte, care se adaugă celui de 30 de puncte realizat la simplu (punctele obţinute la dublu se adună pe sfert).

Astfel, el îşi consolidează poziţia în interiorul top 50 în clasamentul ITF combinat care va fi dat publicităţii luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.