Embed from Getty Images
După ce Angelique Kerber s-a reorientat către Wim Fissette, în încercarea de a ieşi din criza profundă, fostul ei antrenor de lungă durată, Torben Beltz nu a stat prea mult fără angajament.

El a fost preluat de Donna Vekic. Croata – în vârstă de 21 de ani – şi-a regăsit în 2017 forma de altă dată – mai puţin în ultimul pătrar al sezonului – şi a câştigat cel de-al doilea titlu al carierei – WTA International Nottingham, la 3 ani după ce îl câştiga pe primul, Kuala Lumpur 2014. Ea îşi depune astfel o candidatură serioasă să atace şi  poziţii mai înalte în ierarhia WTA în 2018.

Anul acesta Vekic şi-a atins în septembrie cea mai bună poziţie în clasament, 45 WTA, la sfârşitul sezonului regresând uşor până pe 54, după ce începuse anul pe locul 101.

Cariera şi reuşitele lui Torben Beltz (41 de ani) de până acum se identifică practic cu cele ale lui Angelique Kerber, alături de care a fost atât la începutul carierei, cât şi în momentele de progres accentuat ale compatriotei lui, cele două titluri de Mare Şlem, Australian Open şi US Open 2016 şi locul 1 în ierarhia WTA – 3 serii totalizând 34 de săptămâni, în perioada 2016-2017.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.