Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Un sârb va juca finala ATP Masters 1000 “Paris Rolex Masters” şi acesta nu este Novak Djokovic.

Este Filip Krajinovic, cel de-al patrulea jucător sârb din clasamentul ATP (la începutul săptămânii), care face aici cel mai bun turneu al carierei. Din sferturile de finală el a început să-şi stabilească recorduri la turneele Masters şi astăzi şi-a adăugat încă unul: prima finală ATP a  carierei, indiferent de categorie şi de probă, după semifinala:

Filip Krajinovic (Serbia, 77) [Q] – John Isner (SUA, 14) [9] 6-4, 6-7(2), 7-6(5)

Partida a durat 2h28′.
Un singur break s-a înregistrat de-a lungul partidei: cel din jocul 5 al primului set al lui Krajinovic.
În rest, sârbul a reuşit să-şi păstreze serviciul – cu doar 12 aşi – şi să rămână tare în faţa barajului de artilerie a lui Isner – 31 de aşi.
Deşi a pornit greu în tie-break-ul setului decisiv – 0-3 –  Krajinovic a recuperat mai întâi mini-break-ul la al 7-lea punct, a mai făcut unul la punctul 11, încheind la prima oportunitate partida.
Apoi s-a prăbuşit în lacrimi şi a sărutat terenul pe care a obţinut monumentala performanţă.

Astfel Filip Krajinovic a obţinut cea de-a 6-a victorie pe teren la Paris Masters: două în calificări (unde n-a fost nici măcar cap de serie) – la Guido Pella (64) [7] şi la compatriotul lui, Laslo Djere (90) – şi 4 pe tabloul principal – Yuichi Sugita (38), Sam Querrey (13) [10], Nicolas Mahut (111) [WC], cărora li se adaugă cea obţinută prin retragerea lui Rafael Nadal (1) [1].

Krajinovic, care avea deja asigurată intrarea în top 50, este acum sigur de locul 34, începând de luni şi de poziţia de locotenent al lui Novak Djokovic în ierarhia jucătorilor sârbi.

John Isner îşi vede răpite şansele de a se califica la turneul ATP – Londra 2017, singurul care îi mai poate răpi ultimul loc calificant lui Pablo Carreño Busta fiind Jack Sock care joacă acum în cea de-a doua semifinală cu Julien Benneteau.

Galerie videoclip şi GIF-uri (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.