Credit Foto: kremlincup.ru

La fel ca ieri, astăzi vor evolua Irina Begu la simplu şi Mihaela Buzărnescu la dublu, cu deosebirea că între timp ele au mai avansat o fază şi vor juca astfel în sferturile de finală ale turneelor WTA Premier “VTB Kremlin Cup” de la Moscova, respectiv WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open”.

Irina şi Mihaela au fost programate astfel:

  • în a doua partidă a sesiunii ce începe la ora 12.00 pe terenul central, aşadar în jurul orei 13.30:

Irina Begu (56 WTA) – Vera Lapko (Belarus, 167, aflată la cel mai bun clasament al carierei, 19 ani) [Q]

Palmares direct: 0-0

Vera Lapko face parte din noua generaţie a tenisului feminin din Belarus, alături de Aryna Sabalenka sau Aliaksandra Sasnovich, care fără ilustra lor predecesoare – Victoria Azarenka – au calificat echipa în finala Fed Cup (11-12 noiembrie).
Vera Lapko este mezina acestei echipe şi a înregistrat la Moscova 2017 primele victorii pe tabloul unui turneu WTA, după ce a trecut în două rânduri de calificări, dar a pierdut în primul tur. A mai jucat de asemenea în calificări ale turneelor de Mare Şlem.

Vera Lapko a început anul pe locul 318 WTA şi a progresat datorită rezultatelor excelente în circuitul ITF: două victorii de turneu – ITF 25k Landisville şi Clermont-Ferrand, o finală – ITF 25k Stare Splavy şi două semifinale: ITF 60k Istanbul şi Lexington.

La Moscova 2017, a trecut de 3 runde de calificări şi de Maryna Zanevsaka (Belgia, 119) în primul tur, înainte de a beneficia de abandonul Dariei Gavrilova [6] în optimi.

  • în a doua partidă a sesiunii ce începe la ora 14.00 pe terenul central, aşadar în jurul orei 15.30:

Mihaela Buzărnescu (96 WTA la dublu) / Oksana Kalashnikova (Georgia, 74) – Anna-Lena Friedsam (- , fostă 45 / august 2016) / Antonia Lottner (-, fostă 139 WTA / iulie 2017)  (ambele Germania) [WC]

Palmares direct: 0-0

Cele două nemţoaice nu au clasament de dublu, deoarece Friedsam de-abia a revenit în circuit – după o pauză de un an, cauzată de accidentări – iar Lottner nu a jucat deloc dublu.

Ordinea de joc – 19.10 – WTA Moscova 2017

Ordinea de joc – 19.10 – WTA Luxenburg 2017

Rezultatele turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.