Embed from Getty Images

Organizatorii WTA Premier “VTB Kremlin Cup” de la Moscova, care se va disputa săptămâna viitoare – ultima înainte de Turneul Final WTA la Singapore – i-au refuzat lui Caroline Garcia cererea pe care proaspăta câştigătoare a dublei Wuhan – Beijing le-o făcuse pentru un wild card.

Argumentele au fost că Garcia nu se încadrează în categoria acceptată de regulament “top 20 wild card”, căci nu a terminat  sezonul trecut în acest interval al clasamentului (loc 24 WTA), iar celelalte invitaţii sunt rezervate jucătoarelor din Rusia

În aceste condiţii, franţuzoaica nu-şi va putea apăra pe teren locul 8, calificant pentru Singapore, pe care îl deţine acum.

O şansă suplimentară vine pentru ea este că – aproape cert – WTA nu se va prevala de paragraful de regulament care-i acorda dreptul să acorde un wild card “la propria latitudine, în circumstanţe extraordinare” lui Sloane Stephens, în calitate de câştigătoare de Mare Şlem şi necalificată în virtutea clasamentului, caz în care doar primele 7 jucătoare ale ierarhiei s-ar fi calificat.

Neşansa este că urmăritoarea ei – Johanna Konta – va participa în calitate de cap de serie 1 la “Kremlin Cup”.
Cum diferenţa dintre ele era în clasamentul de ieri de 185 de puncte şi ţinând cont de punctele care se acordă la un turneu WTA Premier – 185 semifinale, 205 – finale, 470 victorie de turneu, britanica are nevoie să ajungă în ultimul act pentru a zbura în calitate de titulară spre Singapore.

În caz contrar, va rămâne rezervă, la fel ca anul trecut, când Svetlana Kuznetsova o depăşea pe linia de finiş, tocmai câştigând turneul de la Moscova.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.