Embed from Getty Images

Monica Niculescu nu-şi mai încheie sezonul în forţă, aşa cum a făcut-o în 2016 şi în consecinţă nu-şi va putea apăra titlul de la WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open”, după rezultatul din primul tur (R32):

Pauline Parmentier (Franţa, 101) [Q] Monica Niculescu (66 WTA) 7-5, 6-3

Partida a durat 1h36′.
Un prim break pentru Parmentier în debutul meciului, recuperat de Monica în al 4-lea ghem, dar franţuzoaica a recidivat în jocul 9 şi dacă Monica a reuşit să primească cu succes la 4-5 şi a rămas în set, al treilea break al lui Parmentier nu a mai putut fi anihilat de jucătoarea noastră.
În manşa a doua, Parmentier a luat un avans clar – 4-0 – iar de la 4-1 s-a câştigat doar cu returul, astfel încât ea şi-a păstrat avantajul până la sfârşit.

Sezonul odată încheiat, prea multe griji n-ar trebui să ne facem, căci Monica a arătat de atâtea ori că are însuşirea păsării Phoenix, aceea de a renaşte după accidentări sau eclipse de formă.

Singura problemă rămâne cea a clasamentului, căci cele 280 de puncte de la ediţia trecută, înlocuite fiind acum doar de unul, o poziţionează în ierarhia live pe locul 100.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.