Meci tensionat, deseori frumos, dar şi cu greşeli cauzate de încărcătura emoţională, astăzi în primul tur (R32) WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open”

Sabine Lisicki (Germania, 262 WTA) – Mihaela Buzărnescu (89) [SE] 7-6(3), 7-6(4)

Partida a durat 1h53′.
Lisicki a început mai bine – 3-0 (un break în faţă) – dar Mihaela a echilibrat şi apoi a trecut în avantaj cu break în ghemul 9, astfel că la 5-4 a servit pentru set şi a avut o oportunitate să-l câştige. Lisicki a salvat şi apoi a dominat tie-break-ul.
În setul 2, a fost rândul Mihaelei să înceapă mai bine şi a avut de două ori un break înainte, la  2-0 şi 4-1, iar la 4-2 a avut 4 oportunităţi să câştige din nou pe serviciul lui Lisicki. N-a făcut-o, nemţoaica a reuşit un re-break în jocul următor, apoi s-a mers cu serviciul până în tie-break, unde la 3-4, jucătoarea noastră a avut şansa să egaleze, dar a ratat un voleu de la fileu şi astfel Lisicki s-a desprins în câştigătoare.

Mihaela a fost dominată permanent de o stare de agitaţie, căci multe mingi au fost la limită şi deci discutabile. În conferinţa de presă de la Linz spunea că aceasta o ajută să treacă peste erori şi peste presiune.  Desigur că ea îşi cunoaşte mai bine ca oricine mentalul. Astăzi însă, cred că tenisunea a impietat asupra acurateţei mai multor puncte. Nimic de reproşat însă, căci să nu uităm nicio clipă că pe de o parte ea are extrem de puţine meciuri la acest nivel, iar pe de alta dorinţa de a confirma este enormă şi evident presează asupra stării ei de spirit.
Cu timpul, toate acestea se vor aşeza şi va prevala calitatea şi fineţea tenisului ei, pe care l-a arătat şi astăzi din belşug.

O menţiune pentru cea care a secondat-o aici şi la Linz. Aceasta este jucătoarea poloneză Justyna Jegiolka, bună prietenă cu jucătoarea noastră şi parteneră de dublu – inclusiv în 2017, la ITF 25k Woking – care pentru moment este accidentată şi a întrebat-o pe Mihaela dacă vrea s-o însoţească la aceste turnee, rămasă singură, după ce tatăl şi antrenorul ei – Mihai Buzărnescu – nu a putut veni. Ea a acceptat şi a fost foarte mulţumită de ajutorul primit.

Astfel, această partidă a avut ca actriţe principale 2 poloneze – arbitra de scaun şi “antrenoarea” Mihaelei, 3 dacă o punem la socoteală şi pe Lisicki, ai cărui părinţi sunt polonezi şi două românce, Mihaela şi supervizorul partidei, reputata arbitră Mihaela Testiban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.