Galerie
Mihaela la conferinţa de presă şi Steve Simon al doilea din dreapta
Credit Foto: “WTA Linz”

Cei care aţi urmărit ieri semifinala WTA Linz, Mihaela Buzărnescu – Barbora Strycova, l-aţi remarcat în tribune pe Steve Simon, CEO al WTA.

El i-a acordat un interviu jurnalistului Michele Galoppini, de la “Spazio Tennis”, în care s-a arătat încântat de calitatea tehnică a celor două semifinale de ieri (a doua a fost Magdalena Rybarikova – Viktorija Golubic) şi a spus printre altele:

Trebuie să fiu sincer, dar cred că deseori nu este apreciat îndeajuns cât de excepţional este tenisul feminin şi jucătoarele care evoluează. Sigur că în cel masculin mingea are o viteză diferită, bărbaţii sunt mai puternici, este normal.
Ieri am urmărit cele două semifinale aici la Linz şi ele au fost excelente, chiar dacă nu au avut nimic de-a face cu forţa.
Am preferat să urmăresc semifinalele de aici, decât partide ale unor vârfuri din ATP.
Desigur femeilor le lipseşte forţa, dar tenisul e mai frumos, are mai multă fineţe şi varietate.

Putem să avem rezerve asupra unor lucruri spuse de Steve Simon, sau mai precis a felului în care o spune, căci nu era nevoie să pună în antiteză tenisul din WTA cu cel din ATP în sprijinul argumentaţiei sale, căci ambele specialităţi sunt spectaculoase şi interesante, fiecare în felul ei.

Extrem de important însă este că Mihaela a ajuns nu numai în top 100 WTA, ci şi în centrul atenţiei mai marilor tenisului feminin şi frumuseţea – fineţea, fluenţa – jocului ei impresionează pe toată lumea.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.