Un nou rezultat remarcabil obţinut de Mihaela Buzărnescu la WTA International “Upper Austria Ladies Linz”!

Astăzi ea a învins o jucătoare aflată în formă, după revenirea în circuit, pe Belinda Bencic. După pauza forţată care dura din aprilie – cauzată de accidentarea şi operaţia la încheietura mâinii stângi – Bencic a reintrat acum trei săptămâni în circuit cu o victorie de turneu la ITF 100k St. Petersburg urmată de o semifinală la ITF 25k Clermont-Ferrand.
Aici trecuse de Kirsten Flipkens (74) în primul tur şi de Lara Arruabarrena (80) în optimi.

Dar forma Mihaelei Buzărnescu durează de la începutul anului şi capătă confirmare după confimare, ultima dintre ele, astăzi:

Mihaela Buzărnescu (105) [Q] – Belinda Bencic (Elveţia, 228 WTA, clasament maxim: 7 WTA / februarie 2016, 20 de ani) [WC] 6-4, 5-7, 7-6(4)

Partida a durat 2h30′.

Mihaela şi-a adjudecat primul set, datorită unui break în ultimul joc, până atunci câştigându-se doar cu serviciul.
În manşa a doua, Mihaela a condus cu 5-2, a ratat 3 mingi de meci, la 5-4 şi 40-0 pe serviciul lui Bencic şi nu a putut nici ulterior să stopeze revenirea elveţiencei.
În setul decisiv, jucătoarea noastră a condus din nou cu 5-2, s-a văzut din nou egalată la 5, dar la 6-5 a avut alte două mingi de meci salvate şi acestea de Bencic.
În sfârşit, tie-break-ul decisiv a fost izbăvitor pentru Mihaela care s-a desprins de la 4-4 cu trei puncte mari cât o semifinală.

Mihaela obţine a 6-a victorie la WTA Linz – 3 în calificări şi 3 pe tabloul principal – care tradus în puncte WTA înseamnă 18+110=128 puncte WTA şi certitudinea locului 89, începând cu săptămână viitoarea.

Mihaela era dejă sigură de intrarea în top 100 WTA, după victoria din optimile de finală: 6-4, 6-7(1), 6-1 cu Ajla Tomljanovic (Croaţia, 177).

În semifinale, ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Tatjana Maria (Germania, 52) [7] – Barbora Strycova (Cehia, 26) [2], care se va juca mai târziu.

Mingea de meci:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.