Credit Foto: Giulio Gasparin

Mihaela Buzărnescu a încheiat proba de simplu a turneului WTA International “Upper Austria Ladies Linz” în semifinale, dar a făcut-o după un joc excelent, pe durata căruia s-a ridicat în permanenţă la nivelul adversarei sale, o jucătoare redutabilă, multă vreme în top 20 în acest an:

Barbora Strycova (Cehia, 26 WTA) [2] Mihaela Buzărnescu (105) [Q] 6-3, 7-6(3)

Partida a durat 2h.
Mihaela şi-a etalat din nou jocul frumos, fluid, dominat de o uşurinţă remarcabilă a loviturilor decisive şi o abilitate în a schimba rimul şi direcţia proprie zonei de clasament din care vine Strycova. Am mai admirat şi inteligenţa tactică a jucătoarei noastre care a arătat o selecţie a loviturilor extrem de eficientă.
Reverurile şi dreptele în cros scurt ale Mihaelei – destul de multe la număr – au fost absolut încântătoare.

Ea nu a reuşit să concretizeze astăzi toate acestea, pe de o parte din cauza unei uşoare lipse de prospeţime fizică – a jucat a un turneu de Mare Şlem întreg aici – şi pe de alta unui deficit de experienţă la acest nivel care a făcut ca punctele decisive să meargă către cehoaică.
În primul set, Strycova a reuşit să-şi apere singurul break al manşei făcut la unica oportunitate avută, în jocul 2, deşi Mihaela şi-a creat două şanse să câştige la rându-i pe serviciul adversarei.

În setul 2, această situaţie nu s-a mai repetat, căci Mihaela a anulat imediat break-ul Strycovei din jocul 5, la capătul unui joc excepţional din partea ei. Apoi s-a mers cu serviciul dar jucătoarea româncă a avut o minge de set pe serviciul adversarei la 5-4. Odată aceasta ratată, Strycova a împins setul în tie-break unde prospeţimea ei mai mare şi-a spus cuvântul.

Mihaela a încheiat proba de simplu a WTA Linz cu 6 victorii, 128 puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 9.113 USD şi va ocupa luni locul 89 în clasamentul WTA.

Ceva mai târziu ea va juca în semifinalele de dublu ale turneului.

MB – BS

Credit Foto: wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.