Sorana Cîrstea a fost magică în primul set în care – după ce şi-a pierdut serviciul în primul joc – a câştigat 6 ghemuri la rând cu cel mai bun tenis al ei, în care a făcut totul aproape perfect pe teren, dar mai presus de toate a avut răbdare şi a invitat-o pe Plíšková să greşească. Iar cehoaica nu s-a lăsat prea mult invitată, dezorientată de replica atât de valoroasă şi îngrijită a adversarei ei.

Credit Foto: “China Open”


De-a lungul acestor 6 ghemuri, Plíšková nu a putut să câştige decât 7 puncte în faţa Soranei!

Sorana Cîrstea a fost magică şi în al doilea set în care, pe fondul unei reveniri în joc a cehoaicei, s-a văzut condusă cu 2-5, 0-40, pe propriul serviciu!
Set pierdut? Nicidecum!
Căci a urmat o nouă serie absolut fenomenală a jucătoarei românce pe care nimic nu părea să o sperie în acele momente: a salvat cele 3 mingi de set, iar în jocul următor a mai salvat una pe serviciul Karolinei (!) şi nu s-a mai oprit decât pentru strângerea de mână de la fileu.

Sorana Cîrstea acumulează 215 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 149.138 USD şi o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida Shuai Peng (China, 25) – Jelena Ostapenko (Letonia, 8) [9], care se joacă acum.

Punctele o readuc pe Sorana în top 40 WTA, mai precis pe locul 38 de care este sigură! Este cel mai bun loc pe care îl ocupă din 4 august 2014, când se situa pe locul 36.

Victoria Soranei de astăzi este cea 15-a la o jucătoare clasată în top 10 WTA, prima din 2014 încoace, când o învingea pe Sara Errani (10) la Dubai şi a 5-a la o jucătoare din top 5 WTA, prima din 2013, când o învingea pe Li Na (5) la Montréal. De asemenea este victoria cea mai importantă a carierei în circuit, cea mai preţioasă victorie de până acum fiind cea la Jelena Jankovic în 2008, tot 4 WTA atunci, dar ea a fost obţinută în Fed Cup.

În partida contând pentru optimile de finală (R16) ale turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing:

Sorana Cîrstea (44 WTA) – Karolina Plíšková (Cehia, 4) [4] 6-1, 7-5 în 1h23′.

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.