În finala turneului WTA Premier Mandatory “China Open”:

Caroline Garcia (Franţa, 15 WTA) – Simona Halep (2 WTA) [2] 6-4, 7-6(3) în 1h52′

Embed from Getty Images

Partida a început cu un schimb de break-uri, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-4 pentru Garcia, când franţuzoaica a câştigat pe serviciul Simonei.
În manşa a doua Simona şi-a câştigat clar toate jocurile de serviciu şi în ghemul maraton 7, ea a ratat 9 mingi de break şi probabil şansa de a se desprinde decisiv.
Nefructificată oportunitatea, s-a ajuns la tie-break unde jucătoarea din Franţa s-a desprins la 4-1, iar revenirea Simonei până la 4-3 n-a putut fi confirmată după ce pe final ea a pierdut două puncte în care era în avantaj.

Una peste alta, Garcia a fost astăzi jucătoarea care a avut sclipire, cu o motivaţie ieşită din comun şi într-o formă de zile mari.
Niciun reproş adresat Simonei, care a jucat curat, n-a făcut greşeli mari, şi-a dorit şi ea victoria, dar era evident că după ziua de ieri, după enorma descărcare nervoasă, urmare a unuia din cele mai importante obiective ale carierei atinse, n-avea cum să-şi refacă mentalul pentru a decide finala în favoarea ei, cu o asemenea adversară.

Caroline Garcia reuşeşte astfel o performanţă excepţională după 11 victorii consecutive: dubla WTA Premier 5 Wuhan – WTA Premier Mandatory Beijing prima jucătoare ce reuşeşte aceasta – care o ajută să progreseze până pe locul 9 în clasamentul WTA, pentru prima dată în top 10 şi pe locul 8 în clasamentul sezonului 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.