Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

În optimile de finală ale probei de dublu la WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, ambele perechi cu jucătoare românce în componenţă au pierdut foarte greu la puternicele lor adversare:

Gabriela Dabrowski (Canada, 18) / Yifan Xu (China, 19) [7] Lyudmyla Kichenok (Ucraina, 54) / Raluca Olaru (39) 7-5, 7-5

Partida a durat 1h39′.
Raluca şi Lyudmyla au condus 4-2 în prima manşă şi s-au văzut apoi egalate la 4 – după ce doar două jocuri fuseseră câştigate cu serviciul – scor la care ele au condus cu 40-0 pe serviciul adversarelor. Acestea au reuşit însă 5 puncte la rând şi apoi au făcut break-ul câştigător în ultimul ghem.
Şi în manşa a doua perechea româno-ucrineană a condus, acum cu 5-3, scor la care au ratat prima minge de set, pe următoarele două irosindu-le la 5-4.
Şi, tot la fel, finalul a aparţinut perechii Dabrowski / Xu.

Yung-Jan Chan (Taipei, 2) / Martina Hingis (Elveţia, 1) [1] Su-Wei Hsieh (Taipei, 38 WTA la dublu) / Monica Niculescu (20) 3-6, 6-4, [12-10]

Partida a durat 1h25′.
Conduse în prima manşă cu 2-0, Monica şi Su-Wei au revenit şi au câştigat, pentru ca în manşa a doua situaţia să se inverseze: ele fiind cele care au condus cu 2-0 şi Chan / Hingis acelea care au întors.
Tie-break-ul de meci a fost pe muchie de cuţit, cu perechea ce domină clasamentele WTA la dublu începând mai bine: 2-0, dar cu Monica şi Su-Wei ajungând la 8-6 într-o poziţie favorabilă. De la 8-8 perechea taiwanezo-elveţiană a avut mereu punct înainte, iar cea taiwanezo-română a egalat de două ori, până la cea de-a treia minge de meci, pe care Chan / Hingis au fructificat-o.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.