Embed from Getty Images

Partida din semifinalele turneului WTA Premier Mandatory “China Open”

Simona Halep (2 WTA) [2] – Jelena Ostapenko (8) [9] 6-2, 6-4

a durat doar 1h15′.

Simona Halep a repetat jocul excepţional din partidele anterioare cu Maria Sharapova şi Daria Kasatkina. Şi a reuşit aceasta, deoarece a rămas în acea stare de concentrare perfectă, de parcă ar fi trăit şi jucat în timpul meciului pe altă planetă, pe “planeta tenis”.

În faţa unei jucătoare care a jucat mai bine decât au făcut-o Sharapova şi Kasatkina în partidele cu jucătoarea noastră, Simona a adoptat tactica perfectă şi a neutralizat majoritatea “bombelor” trimise de letonă. A făcut-o prin variaţii permanante de ritm, direcţie şi adâncime. Profitând de faptul că Ostapenko nu reuşea să atace, a făcut-o ea şi aici am revăzut cu mare bucurie, deja patentatele lunguri de linie – cu reverul şi cu dreapta -” marca Halep”.

Serviciul a funcţionat la fel ca în partida cu Sharapova – 5 aşi – dar surpriza plăcută pentru noi şi neplăcută pentru adversară a fost poziţionarea Simonei la retur: ieşită din teren, ea a atacat mereu serviciul letonei, creându-şi astfel deseori avantaj sau inducându-i acesteia o stare de nesiguranţă, materializată – în primul rând prin 4 duble greşeli şi apoi prin procentaje inferioare la serviciu.

Setul 1 a fost la discreţia Simonei datorită break-ului din primul joc care i-a conferit un avantaj mental decisiv. Faptul că a rezistat tentativei letonei de re-break la 4-2, când aceasta a avut o oportunitate pentru a face aceasta, a accentuat decalajul pshic şi românca a reuşit în jocul următor să câştige încă o dată pe serviciul adversarei după 6 egalităţi.

În manşa a doua s-a petrecut într-adevăr aşa cum prorocea Medina Garrigues o scădere de nivel a Simonei, dar doar pentru scurt timp – în jocul 6, când ea şi-a pierdut singura dată serviciul şi în cel următor – dar prea scurt ca să se schimbe ceva în logica partidei.
Căci după pauza ce a urmat ghemului 7, jocul Simonei a redevenit imperial şi ea a şi-a adjudecat locul 1 WTA cu un ghem câştigat la zero.

JO – SH

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.