Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri din timpul partidei Garcia – Svitolina

În ultimul sfert de finală al turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing:

Caroline Garcia (Franţa, 15) – Elina Svitolina (Ucraina, 3) [3] 6-7(5), 7-5, 7-6(6)

În aceste condiţii, doar Simona Halep mai ameninţă poziţia de lider WTA a Garbiñei Muguruza.

Jucătoarea din Spania are 6135 puncte WTA în clasamentul live, iar Simona 5915.

Astfel, o victorie în semifinala de mâine i-ar aduce jucătoarei noastre un spor de 260 de puncte, adică un total de 6175 de puncte, cu 40 de puncte peste Muguruza.

Partida dintre Garcia şi Svitolina a durat 3h21′.

Fără să aibă veleităţi tehnice sau spectaculare deosebite, ba dimpotrivă, meciul a fost încărcat de dramatism, datorită evoluţiei pe tabela de scor.
– Svitolina a câştigat prima manşă – care a avut doar două break-uri – după ce condusă fiind cu 3-1, în urma unui break al lui Garcia în primul joc, ucraineanca a egalat la 3, a ratat două mingi de set pe serviciul franţuzoaicei la 5-4 şi apoi a reuşit să se desprindă de-abia în tie-break când condusă cu 3-5, a revenit cu 4 puncte consecutive.
– în manşa a doua, după 6 ghemuri câştigate cu returul, 3 de fiecare parte, Garcia a câştigat ultimele două jocuri, cedând un singur punct
– în decisiv, numărul break-urilor s-a mărit, până la tie-break ele au fost 8 la număr, adică două treimi din jocuri. Aici s-a mers cap la cap până la 5-5 când Elina Svitolina şi-a procurat o minge de meci. Dar cu ultimele resurse Caroline Garcia a salvat-o şi a câştigat apoi şi ultimele două puncte.

Caroline Garcia ajunge astfel la o serie de 9 victorii consecutive în circuit care i-au permis să câştige primul titlu la un turneu WTA Premier 5 al carierei, la Wuhan, şi să atingă prima semifinală la un turneu WTA Premier Mandatory, astăzi la Beijing.

În semifinale jucătoarea din Franţa o va întâlni pe Petra Kvitova, care a câştigat fără emoţii sfertul de finală cehesc:

Petra Kvitova (Cehia, 18) [12] – Barbora Strycova (Cehia, 29) 6-3, 6-4 în 1h30′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.