Ca şi la prima lor întâlnire, cea de la US Open 2017 – încheiată cu acelaşi scor – Soranei Cîrstea nu i-a lipsit aşa de mult ca să echilibreze întâlnirea cu Jelena Ostapenko.

Ca şi atunci ea şi-a creat astăzi oportunităţi în ciuda jocului deseori bun al letonei. Dar jucătoarei noastre i-a lipsit plusul de încredere necesar ca să pătrundă prin breşele pe care adversara ei le-a lăsat deseori, căci şi ea a greşit mult.

I-a lipsit exact ce spunea Adrian Cruciat în timpul OCC-ului din setul 2, răbdarea de a ridica mai mult mingea, de a pregăti atacurile. Astfel, a rezultat un joc fără ritm, de “bubuială”, cel la care Ostapenko este practic imbatabilă.
Oricum, Sorana a încercat să urmeze sfaturile antrenorului şi astfel a avut în manşa a doua câteva bune ocazii să preia iniţiativa: două mingi de break la 1-3, alte 3 la 3-3 şi alte două la 3-4.

În afara parcursului foarte bun al Soranei la acest turneu, mă încântă colaborarea ei cu antrenorul Adrian Cruciat, cu care are o chimie bună şi care îi înţelege foarte bine atât jocul, cât şi posibilităţile, dar şi mentalitatea. Continuarea parteneriatului cred că ar accelera revenirea Soranei în sezonul viitor acolo unde îi este locul.

Astfel după partida din sferturile de finală:

Jelena Ostapenko (Letonia, 8 WTA) [9] – Sorana Cîrstea (44) 6-4, 6-4 în 1h24′,

jucătoarea din Letonia va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului.

JO – SC

Credit Info: wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.