Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Am avut şi primul meci de trei seturi la Turneul Final WTA – Singapore 2017 şi ce meci şi ce seturi!

Prima partidă a rundei a doua din Grupa Albă parcă nu mai voia să se încheie, atât de echilibrate au fost lucrurile pe teren.

Şi datorită unor schimburi de mingi şi lovituri superbe, dar şi a multor, foarte multor, erori de ambele părţi.

Să spunem că a câştigat experienţa lui Venus ar fi un truism, să spunem că a pierdut pripeala şi  – cu tot respectul – lipsa de judecată a lui Ostapenko în momentele cheie ar fi ceva banal, căci jucătoarea din Letonia nu s-a dezminţit nici astăzi. Programată pe agresivitate şi atac, indiferent de conjunctură, ea a făcut foarte multe erori şi în plus a fost complet trădată de serviciu astăzi. Nu că Venus ar fi stat mult mai bine la acest capitol.

Oricum, demn de toată admiraţia stoicismul lui Venus, care de-abia spre final a început să strângă din dinţi, dar şi ambiţia ieşită din comun a Jelenei, care între strâmbături, lamentări şi dialoguri neprincipiale cu cei din loja ei îşi vedea totuşi încrâncenată de treabă.

Venus Williams (5) – Jelena Ostapenko (7) 7-5, 6-7(3), 7-5

Partida a durat 3h13′.
În prima manşă, Ostapenko a avut de două ori break înainte, dar Williams a revenit imediat. Letona a mai reuşit unul în ghemul 7, a condus apoi cu 5-3, dar de la acel scor a urmat o serie de 5 jocuri consecutive ale lui Venus, care i-au asigurat prima manşă şi avans în cea de-a doua, în care a fost rândul letonei să revină.
De la 3-3 s-a mers cu serviciul dar la 5-4, Venus a avut o minge de meci, pe care Ostapenko a salvat-o şi după un alt schimb de break-uri s-a ajuns la tie-break, în care Jelena s-a impus clar.
În decisiv a fost o nebunie pe tabela de marcaj cu 7 break-uri, cu 6 jocuri tranşate la avantaje şi cu o ploaie de mingi de break nefructificate (Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii).

Venus Williams înregistrează prima victorie la turneu şi îşi adaugă 250 de puncte, celor 125 pentru înfrângerea din prima manşă.
Jelena Ostapenko rămâne fără victorie şi aşteaptă rezultatul celui de-al doilea meci ca să vadă, dacă mai are măcar şanse teoretice de a merge mai departe.

Credit Info: wtatennis.com & WTA Insider

Galerie videoclipuri (16)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.