Simona Halep îşi plăteşte întotdeauna datoriile

Editorial de Irina Aldea

Preluare de pe blogul Simona Halep Fan Space

După 7 încercări în urma cărora Simona Halep a dat greș, acel 0 (zero) extrem de chinuitor din palmaresul direct cu Maria Sharapova a dispărut. Putem afirma clar şi răspicat că Simona a jucat un tenis apropiat de perfecţiune, iar serviciul, acel aspect de care ne temem înaintea fiecărui meci, a funcţionat la parametri maximi. Hold-uri mari, importante, multe dintre ele la 0, în doar câteva minute, Maria nu a primit prea multe şanse pe serviciul advers. În schimb, românca noastră s-a poziționat foarte bine la retur şi a anticipat fiecare lovitură de-a Mariei. A intrat pe teren convinsă că este ziua cea mare şi că poate obține prima victorie în faţa rusoaicei, a urmat marele pas, a găsit cheia şi a făcut posibil visul pe care-l aveam cu toţii încă din finala de la Roland Garros din 2014. Dar e bine de știut că mai devreme sau mai târziu, Simona Halep își plătește întotdeauna datoriile.

La finalul unui meci nebun, Simona declara:

A fost un meci mare, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit destul de bine și am putut vedea azi pe teren munca pe care am depus-o după US Open. Sunt cu adevărat fericită că am putut realiza asta. E prima mea victorie împotriva ei și vreau pur și simplu să mă bucur de acest moment.

Ne-am dorit cu ardoare să ne putem bucura de victoria Simonei împotriva Sharapovei la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, însă nu s-a întâmplat așa. Am fost nevoiți să mai așteptăm, dar cine se mai poate plânge acum, când românca noastră i-a predat o lecție de tenis Mariei Sharapova, acelei Maria Sharapova care în ciuda ultimelor erori pe care le-a comis, a scris istorie pe filele tenisului mondial feminin. 

De partea cealaltă, la conferința de presă de după meci, rusoaica s-a descurcat mai bine decât pe teren și a oferit o declarație responsabilă:

Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun din duelurile cu mine de până acum. Eu nu am fost foarte concentrată. Nu am văzut mingea atât de bine, nu m-am mișcat în teren așa cum trebuia s-o fac împotriva Simonei. Simona a lovit mingea constant bine, nu a făcut multe greșeli, iar procentajul la serviciu a fost chiar mare. A făcut totul bine.

Într-adevăr, Simona a făcut totul bine de la cap la coadă și nu a menajat-o niciun moment pe Sharapova de atacurile cu lovituri bine plasate. 

Am trecut de Sharapova, dar dăm tot de o rusoaică, Daria Kasatkina

În sferturile de finală de la Beijing, Simona va avea parte de un nou test care este cu siguranță mai greu decât pare. Tânăra Daria Kasatkina a învins-o pe Simona în urmă cu o săptămână, la Wuhan, la debutul lui Andrei Pavel, cu un scor destul de aspru, 6-2, 6-1. Va fi interesant de văzut modul de abordare al acestei partide și cât de mult poate îmbunătăți Simona în doar o săptămână. Rusoaica de 20 de ani a trecut în optimile de finală de Agnieszka Radwanska în 3 seturi disputate. Serviciul va juca un rol crucial în meciul contra Dariei Kasatkina. În urmă cu o săptămână, împotriva aceleiași adversare, Simona Halep reușea să-și păstreze game-ul de serviciu doar o singură dată și să obțină break-ul de 2 ori. Partida este programată să aibă loc vineri, 6 octombrie, începând cu ora 7:30, ora României. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.