Embed from Getty Images

Slideshow – 3 imagini

Galerie
Simona Halep şi inelul Tiffany cuvenit liderului WTA
Primindu-l, Simona a spus:
De-acum sunt logodită cu tenisul

Credit Foto: Jimmie48 Photography

În sfârşit, Simonei  Halep i s-a decernat astăzi trofeul cuvenit liderului WTA la sfârşitul sezonului!

La festivitatea în care i s-a decernat trofeul, Simona a spus:

Sunt încântată să fiu aici. Este o onoare să fiu a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc. Se pare că este numărul meu norocos. Este o recompensă pentru ce am făcut în acest an. A fost un an dificil, mai ales la început, când am fost accidentată. Am reușit să revin. La French Open am fost dezamăgită după acel meci, dar am reușit să revin din nou. Am jucat din ce în ce mai bine și acum termin anul pe primul loc. Totul merge bine pentru mine când vine vorba despre 13.

video 1 la sfârşitul ştirii

Altfel, Roger Federer a comentat despre locul 1 al Simonei Halep, într-o declaraţie emoţionantă acordată Telebasel:

video 2 la sfârşitul ştirii

Cred că oricine e numărul 1 în lume merită să fie acolo, așa că nici măcar pentru o secundă nu ar trebui să îi luați din merite lui Halep sau oricărei alte persoane care și-a dedicat toată viața ca să își atingă un astfel de vis.
A trebuit să treacă prin multe în acest sezon, a avut multe șanse să ajungă numărul 1. Într-un final a reușit să își atingă scopul iar acum termină și sezonul ca număr 1 mondial. Cred că toată lumea o să îi ofere respectul pe care îl merită. Așa cum am mai explicat, nu totul este despre câștigarea titlurilor de Grand Slam.
Simona a jucat un sezon întreg, a fost puternică, a fost pregătită din punct de vedere fizic, a jucat tot timpul, s-a antrenat din greu, s-a dedicat tenisului, iar acest lucru ar trebui respectat. Cu atât mai mult cu cât a jucat în mod constant pentru titluri.
A câștigat dar a și pierdut, e ceva corect. Faptul că Serena a jucat la Australian Open a ajutat-o. Asta a luat din cale multe puncte cruciale care puteau fi ale altcuiva, iar Simona a profitat la maximum de asta.
Am mai avut în trecut lideri mondiali care nu au câștigat un titlu de Grand Slam. În acest moment e practic imposibil să se mai întâmple asta tocmai fiindcă eu cred că se pun prea multe puncte în joc la Grand Slam-uri. Așadar fără să câștigi un titlu de Grand Slam este cu atât mai greu să ajungi lider mondial. Chiar și la Turneul Campioanelor se dau acum puncte doar pentru că joci. Nu avem asta și pentru tenisul masculin și nu am știut asta până săptămâna aceasta când am urmărit puțin rezultatele. E puțin ciudat, dar înțeleg pentru că e un turneu pentru care e foarte dificil să te califici.
Mă bucur foarte mult pentru ea și m-a entuziasmat să urmăresc jocul fetelor până la final tocmai pentru că au fost atâtea jucătoare care puteau termina ca lider mondial.

Credit pentru transcriere: Simona Halep Fan Space


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.