Născut la 17 octombrie 1990 la Arad, Marius Copil sărbătoreşte astăzi la Stockholm, unde participă la turneul ATP 250 Series “Intrum Stockholm Open”,  împlinirea celor 27 de ani.

Cadourile au început să sosească încă de ieri, atunci când şi-a mai corectat încă o dată cel mai bun clasament al carierei, ceea ce face de la o vreme cam în fiecare săptămână. Acum este 74 ATP, cu un loc mai bine decât săptămâna trecută.

Astăzi, nu este programat să joace la simplu, astfel încât are timp să-şi verifice mesajele de felicitare.

Alt cadou, un frumos buchet de flori ni-l arată chiar Marius în postarea de pe Instagram Story, intrigat că a venit de la un anonim, căruia doreşte neapărat să-i mulţumească.
O nouă dovadă a candorii tipice a lui Marius, care mereu ne duce cu gândul că numele lui de familie este unul predestinat.

Am mai evidenţiat aceasta, dar nu voi înceta să o repet, Marius este unul din cei mai activi jucători pe reţelele de socializare şi ele au miez, tâlc, împărtăşeşte cu noi toate stările emoţionale prin care trece, ceea ce denotă până la urmă respectul imens pentru fanii lui.

*

Marius Copil a avut în 2017 cel mai bun an al carierei. Pe 15 mai a intrat în top 100 ATP, la mai mult de 10 ani de când pătrundea pentru prima dată în această ierarhie: 1537 ATP / 16 octombrie 2006.

A fost de asemenea  anul în care a jucat – pe tabloul principal – la 3 turnee de Mare Şlem consecutive: Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

La una din participările precedente, Australian Open 2015, Marius a stabilit recordul de viteză la serviciu la turneele majore, nedepăşit până acum: 242 km/h.

De-a lungul carierei a câştigat un titlu ATP la dublu la 250 Series Bucureşti 2015 (/ Adrian Ungur), iar în circuitul ATP Challenger, 3 titluri din 8 finale la simplu şi două titluri din 5 finale la dublu.

Cum avem destule exemple de longevitate în tenis în zona superioară a clasamentului, putem să spunem că astăzi Marius a devenit un “tânăr jucător matur” în circuitul ATP.

La Mulţi Ani, Marius!

şi din acest colţ de pagină.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.