Embed from Getty Images

Cehii au şi jucătoare foarte bune şi antrenori de valoare, aşa că protagonistele circuitului WTA apelează deseori la resurse locale. Dar nici acestea nu sunt inepuizabile aşa că ele mai fac schimb de antrenori.

Dar până la urmă, inevitabilul s-a produs şi s-a ajuns şi la scandal din aceasta cauză.

Rămasă fără antrenor, după ce l-a concediat pe David Kotyza, Karolina Plíšková – care la Singapore va fi ajutată temporar de fosta jucătoare (fostă număr 1 WTA la dublu / 2000) australiană Rennae Stubbs – i-a luat antrenorul Barborei Strycova. Dar nu a fost o preluare amiabilă, anunţată, ca la schimbul pe care îl făcuse cu Petra Kvitova la sfârşitul sezonului trecut.

Povestea Barborei:

Era în miercurea de după US Open. Mi-a dat (Karolina) un telefon ca să-mi dea întâlnire. Mi-a zis că s-a despărţit de David Kotyza şi că vrea să-mi spună ceva. Ca să aflu că vrea să-mi ia antrenorul.
Mi-a spus că managerul ei îl contactase deja pe antrenorul meu ca să-i facă o ofertă. Şi apoi m-a anunţat şi el că o va antrena pe Karolina.

Antrenorul în cauză este Tomas Krupa, fost jucător şi el, cu care Strycova lucra din 2015 (foto 2, jos). Krupa are un palmares interesant căci cât timp l-a antrenat pe Tomas Berdych (2009-2014), acesta a jucat finala la Wimbledon 2010. A mai lucrat cu Radek Stepanek şi Jiří Vesely.

Iar managerul Karolinei este şi prietenul ei, Michal Hrdlicka (foto 3, jos), care se apără spunând că Krupa nu mai avea nicio înţelegere cu Strycova pentru sezonul următor.

Karolina şi Barbora au fost prietene foarte bune, au jucat dublu, şi în 2017, dar mai ales în finala Fed Cup 2016, când au câştigat întâlnirea decisivă cu Garcia / Mladenovic 7-5, 7-5.

Deocamdată, uitate sunt toate, căci Strycova nu este dispusă să ierte:

Prietenia noastră este acum redusă la zero. Nu mai ieşim la cafea. Nu mai e nevoie să folosim cuvântul “prietene”.

Galerie
Credit Foto: tennis-arena.cz & .womenstennisblog.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.