Federaţia Română de Tenis a anunţat echipa României, care la sfârşitul acestei săptămâni – 27- 29 octombrie – va întâlni în turul 2 al barajului Grupei I, Zona Europa/Africa, Cupa Davis – ediţia 2017, echipa Israelului pe “Canada Stadium” la Ramat Hasharon.

Aceasta este ultima şansă a echipei României de a se menţine în Grupa I, învinsa din această partidă urmând să retrogradeze în Grupa II.

Andrei Pavel – căpitanul nejucător al României – a nominalizat următorii jucători pentru această întâlnire:

  • Dragoș Dima (463 ATP la simplu / 1264 ATP la dublu / 25 de ani)
  • Nicolae Frunză (600  / 711 / 19)
  • Vasile Antonescu (651 / 433 / 27)
  • Bogdan Borza (803 / 1227 / 20)

Harel Levy – căpitanul nejucător al Israelului – a nominalizat următorul lot:

  • Dudi Sela (70 – fost 29 ATP / iulie 2012 / 173 /  32)
  • Edan Leshem (285 / 533 / 20)
  • Mor Bulis (590 / 676 / 21)
  • Jonathan Erlich (- / 80 / 40 de ani)

Mai jos, comunicatele (sursă: Facebook) lui Marius Copil şi Florin Mergea în care cei doi îşi anunţă / explică absenţa de la lot. Horia Tecău este angrenat în această săptămână la turneul ATP 500 “Erste Bank Open 500” de la Viena.

Marius Copil:

Cea mai mare mandrie in cariera unui sportiv este sa joace pentru Romania. E visul suprem al oricarui sportiv. Am facut-o pana acum de 14 ori si o sa o mai fac de cate ori am ocazia cu cea mai mare responsabilitate si cu cel mai mare respect.
Din pacate in acest moment am de aparat foarte multe puncte care pana la finalul anului ma pot duce pe tabloul principal de la Australian Open si nu pot sa risc o accidentare precum cea din meciul contra Spaniei. Voi fi mereu langa aceasta echipa, le urez bafta baietilor in Israel si sunt convins ca pot sa vina cu un rezultat bun chiar daca eu sau Horia si Florin nu suntem acolo. Am fost zilele trecute la antrenamentul lor sa-i salut si sa le urez bafta atat lor cat si lui Andrei.
Sper ca vor lupta si pentru Andrei, tinand cont ca e ultima lui aparitie in postura de capitan al echipe, cel putin pentru moment. Nu uit ca Andrei Pavel este cel care a insistat sa fiu luat in Japonia in lotul largit de Cupa Davis cand eu aveam numai 16 ani sau cand mi-a oferit sansa sa debutez alaturi de Horia la Sibiu impotriva lui Safin la numai 18 ani. Atat pentru Andrei cat si pentru aceasta echipa urmeaza un nou capitol.

Noi vom crede in noi si vom juca in continuare, dar speram ca institutiile competente din Romania sa se implice mai mult in dezvoltarea sportului si a tenisului si sa beneficieze de el macar juniorii nostri daca noi nu am avut parte de acest sprijin.
Bafta echipei, voi fi mereu alaturi de baieti!

De asemenea, unui urmăritor revoltat care-l acuza pe Instagram că joacă doar pentru bani, Marius i-a răspuns:

Nu este vorba despre bani aici. Este vorba despre a termina anul în top 100 şi este vorba de respect.
P.S. am jucat 3 întâlniri (de Cupa Davis) pentru 0 (zero) USD. Deci înainte de a arăta cu degetul informează-te. Mulţumesc ?

 

*

Florin Mergea:

Din păcate nu voi face deplasarea în Israel. Știu ca foarte multi dintre voi abia așteptați sa ma vedeți din nou sub culorile Naționalei. Am muncit foarte mult, alături de echipa mea, in ultimele săptămâni pentru a fi pregătit pentru acest meci.
Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fără a crea un conflict.
Cupa Davis a fost și rămâne unul din motivele pentru care joc tenis și imi doresc sa revin cat mai repede în echipa, insa sub alte circumstanțe.
Va mulțumesc pentru susținere!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.