Credit Foto: Instagram Marius

Astăzi, în sferturile de finală ale turneului ATP Challenger – dotat cu premii în valoare de 125.000 USD+H (ospitalitate) – “Kaohsiung OEC Open”, Taiwan:

Marius Copil (77 ATP) [3] – Lukas Rosol (Cehia, 198) 7-6(6), 6-4

Partida a durat 1h34′.
În prima manşă – fără break-uri – Marius a ratat patru mingi de set la 5-4, pe serviciul lui Rosol, pentru ca în tie-break să fie nevoit să salveze la rându-i una la 5-6.
În manşa a doua jucătorul nostru s-a păzit de emoţii şi şi-a adjudecat singurul break al setului în jocul 3-lea, pe care şi l-a apărat cu străşnicie până la sfârşit.

Marius acumulează 40 de puncte ATP şi va fi recompensat cu 6.275 USD pentru calificarea în semifinale, unde îl va întâlni mâine de la ora 8.00 AM – pe Marinko Matosevic (Australia, 653, clasament maxim: 39 ATP / februarie 2013, 32 de ani) [LL], pentru prima dată în carieră.

Matosevic are o finală ATP 250 Series în palmares – Delray Beach 2012 – şi are victorii în carieră la Milos Raonic, Marin Cilic, Nikolay Davydenko, Jo-Wilfried Tsonga şi John Isner.
Anul acesta însă, până la jumătatea lui septembrie nu a avut nicio victorie pe vreun tablou principal ATP Challenger, până la 50k+H Gwangju, Coreea de Sud, când a câştigat două meciuri pentru sferturi de finală.

Cealaltă semifinală va fi:

Evgeny Donskoy (Rusia, 89) [4]Lloyd Harris (Africa de Sud, 218)

Ordinea de joc – 07.10 – ATP Challenger Kaohsiung

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Kaohsiung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.